Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Doxilek

Doxilek

Prospect

Compozitie

O capsula contine 500 mg dobesilat de calciu monohidrat. Dobesilatul de calciu este calciu dihidroxi-2,5-benzenosulfonat.

Actiune terapeutica

Dobesilatul de calciu are un efect selectiv asupra peretilor capilarelor, amelioreaza permeabilitatea lor si le reduce fragilitatea. De aceea, Doxilek are actiune antiedemica si normalizeaza rezistenta crescuta a peretilor capilarelor.

Indicatii

Prevenirea si tratamentul retinopatiei (angiopatiei) diabetice; prevenirea si tratamentul leziunilor capilare, aparute datorita circulatiei venoase modificata patologic a membrelor inferioare, asociata cu edem (flebopatie a membrelor inferioare sau asa-numitele simptome pre-varicoase si varicoase).

Mod de administrare

Doza zilnica uzuala estede 1-2 capsule pe zi administrate in timpul meselor. Capsulele vor fi inghitite intregi, nedesfacute. Durata tratamentului variaza de la o saptamana la mai multe luni, in functie de starea pacientului.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la dobesilatul de calciu.

Precautii

Doxilek nu va fi administrat in timpul primelor 3 luni de sarcina.

Reactii adverse

Tulburari gastrointestinale si nervozitate.

Pret

Doxilek capsule 500 mg cutie cu 3 blistere din Al/PVC de 10 capsule este disponibil in farmacii la un pret mediu de 23 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 3 decembrie, 2018, 22:10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *