Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Doxivenil Gel

Doxivenil Gel

Prospect

Preparatul Doxivenil se prezinta sub forma de gel sau crema si contin: ca principii active: dobesilat de calciu – 2% si heparinoid (hydrodextransulfat de potasiu) – 2%. Excipienti: conservanti (E 202, formaldehid bisulfit de sodiu), aromatizanti.

Actiune:

Dobesilatul de calciu actioneaza pe de o parte asupra peretilor capilarelor normalizandu-le functiile fiziologice perturbate – permeabilitatea crescuta si rezistenta diminuata – si pe de alta parte la nivelul anumitor reactii ale procesului inflamator.

Dobesilatul de calciu poseda si un efect antitrombotic. Hydrodextran sulfatul de potasiu este un heparinoid de sinteza care poseda proprietati antitrombotice si antiinflamatorii. Substantele active din Doxivenil actioneaza asupra edemelor si simptomelor legate de insuficienta venoasa cronica sau de traumatisme. Doxivenil gel dupa utilizare lasa o senzatie locala placuta, invioratoare. Doxivenil crema este recomandat in special persoanelor cu pielea uscata.

Indicatii:

Insuficienta venoasa cronica: picioare grele si dureroase, crampe, edeme, cordon varicos dureros, sindrom posttrombotic, tromboflebite superficiale.
Inflamatii postoperatorii: dupa interventii pe varice sau injectii sclerozante. Induratii ale traiectelor venoase dupa injectie intravenoasa sau perfuzie.
Inflamatii posttraumatice: hematoame, entorse, luxatii, contuzii multiple.

Administrare:

Se aplica gelul sau crema de 2-3 ori pe zi pe suprafetele afectate, masand usor pana la penetrarea completa.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate fata de componentii din Doxivenil, tendinta la hemoragii, trombocitopenie.

Precautii:

Doxivenil gel/crema nu trebuie sa fie aplicat pe mucoase, pe plagi deschise sau pe focare infectioase in timpul procesului purulent. Trebuie evitat contactul cu conjunctiva, ca si masajul in cazul afectiunilor tromboembolice.

Sarcina si alaptare:

Studiile efectuate pe animale sau la femeile insarcinate nu au evidentiat ca principiile active din Doxivenil traverseaza bariera placentara sau trec in laptele matern.

Reactii adverse:

Rar eritem, rubefactie. Daca este cazul se intrerupe tratamentul.

Pret:

Doxivenil Gel tub 40 g este disponibil in farmacii la un pret mediu de 28 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 7 septembrie, 2011, 13:52

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *