Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Droperidol

Droperidol

Prospect

Compozitie:

Fiecare fiola Droperidol (10 ml) contine 25 mg de 1- [1- (4 (p-fluorofenil)-4-oxobutil)-1,2,3,6-tetrahidro-4-piridil] benzimidazolin-2-ona.

Indicatii:

Se recomanda in combinatie cu Fentanyl injectabil, in tratamentul neuroleptanalgezic la pacientii varstnici, cu circulatie labila, cu stare generala alterata; in tratamentul agitatiei psihice post-operatorii; in caz de intoxicatii de diverse origini, in socuri si in tratamentul complex al arsurilor, chiar in prezenta insuficientei cardiace, hepatice sau renale; in pregatirea pentru anestezie de diferite tipuri, examinari instrumentale, endoscopie.

Administrare:

Adulti – Pregatirea pentru chirurgie 2,5-5 mg (1-2 ml) intramuscular, cu 15-45 minute inainte de interventia chirurgicala.

  • Anestezie chirurgicala 15-20 mg (6-8 ml) intravenos.
  • Mentinerea anesteziei in cazul interventiilor chirurgicale de lungadurata se vor administra, repetat, doze de 2,5-5 mg (1-2 ml).
  • Perioada postoperatorie 2,5-5 mg (1-2 ml) intramuscular. La nevoie, doza poate fi repetata.
  • Copii – Pregatirea pentru chirurgie 0,1 mg/kg corp, intramuscular, inaintea interventiei chirurgicale.
  • Anestezie chirurgicala 0,2-0,4 mg/kg corp, intravenos sau 0,3-0,6 mg/kg corp, intramuscular. Dozele vor fi modificate in functie de starea pacientului. Tratament combinat poate fi utilizat in combinatie cu Fentanyl, daca exista o echipa anesteziologica bine antrenata si un echipament adecvat.

Contraindicatii:

Parkinsonism.

Reactii adverse:

Pot aparea simptome extrapiramidale care se trateaza prin administrare de agenti antiparkinsonieni. In cazul supradozarii sau hipovolemiei severe, poate aparea scaderea presiunii sanguine. In cazul supradozarii, se administreaza simptomatice, iar in cazul hipovolemiei, se realizeaza repletia volemica.

Pret:

Droperidol este disponibil in farmacii la un pret mediu de 85 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 28 august, 2011, 21:08

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *