Prima Pagina » Simptome » Simptome D » Durerea Abdominala Cronica

Durerea Abdominala Cronica

Simptom

Definitie:

Durerea abdominala cronica persista mai mult de 3 luni continuu sau intermitent. Durerea intermitenta mai este denumita si durere abdominala recurenta.

Cauze:

 • Afectiuni genitourinare:anomalii congenitale, ITU, BIP, chiste ovariene, endometrioza;
 • Afectiuni gastrointestinale: hernie hiatala, hepatite, colecistite, pancreatite, ulcer peptic, infectii parazitare (giardia), diverticul Meckel, enterocolita granulomatoasa, colita ulcerativa, boala Crohn, adeziuni postoperatorii, pseudochiste pancreatice, apendicita cronica;
 • Afectiuni sistemice: purpura Henoch-Schonlein, siclemie;
 • Alergie alimentara;
 • Epilepsia abdominala;
 • Porfirie;
 • Anemia familiala mediteraneana, edemul angioneurotic familial, etc.

 Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 8 septembrie, 2011, 22:27

2 Discutii la Durerea Abdominala Cronica

 1. Florea Claudia 22/10/2012 at 19:28

  Buna,
  Am o fetita de 13 ani care prezinta dureri abdominale cu crampe. In prima faza cred ca este din cauza ca a dost constipata, durata dintre scaune fiind aprox. de 60 ore. In cazul acestor dureri ce medicatie i se poate administra (daca se poate naturista) si ce fel de control ar fi necesar sau analize pentru a eliminam orice problema din imaginatiile unui parinte.
  Multumesc
  Cu stima si respec FC

  Răspunde
  • DoctorFrog 22/10/2012 at 21:11

   Dar fetitei dvs ia venit ciclul? Si asta este o cauza a crampelor si durerilor abdominale. Rog sa reveniti cu mai multe detalii.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *