Prima Pagina » Sanatate A-Z » Gastroenterologie » Durerea de stomac

Durerea de stomac

Se stie ca, la orice eveniment festiv, rasfatul gastronomic iti pune stomacul la grea incercare. Mesele copioase, alcoolul, alunele si prajiturilecu ciocolata, plus odihna prelungita pe canapea, in fata televizorului – toate acestea determina stomacul sa produca mai mult acid ca deobicei, pentru a digera hrana in exces.

Aflat in imposibilitatea de a-si duce misiunea la bun sfirsit, sistemul digestiv se blocheaza, provocindu-ti durere si disconfort. Balonarea si greata sint simptomele sigure ale unei indigestii – de care poti sa scapi urmind citeva sfaturi.

Evita cauzele

  • Nu te lasa purtat de mirajul petrecerii si al vinului. Alcoolul stimuleaza secretia de acid gastric, iar acesta iti ataca stomacul. Bea cite un pahar cu apa dupa fiecare pahar cu alcool, pentru a reduce balonarea si indigestia.
  • Ciocolata cu alune este buna, dar in cantitati mici. Cu cit e mai consistenta, cu atit e mai daunatoare: cauzeaza afectiuni ale intestinuiui si diaree.
  • Nu te lasa coplesit de stres. Chiar daca nu poti evita agitatia specifica pregatirilor, incearca sa o mentii la minimum planificind totul dinainte.
  • Daca esti in criza de timp, nu te lansa in meniuri sofisticate. Cumpara mincare gata preparata si scapi de o mare grija.
  • Nu lasa totul pentru ultima clipa – stresul tau va atinge niveluri maxime, iar stomacul va produce mai mult acid gastric

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 19 mai, 2020, 23:09

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *