Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » E-MOX

E-MOX

Prospect

Indicatii:

E-MOX este indicat in infectii cu germeni sensibili la amoxicilina: Infectii respiratorii: pneumonie, bronsita, bronho-pneumonie, abces pulmonar. Afectiuni ORL: otita, sinuzita, amigdalita, faringita, laringita. Infectii genito-urinare: cistite, pielonefrite, uretrite, gonoree. Infectii dermatologice, ale oaselor si tesuturilor moi, erizipel, celulite, limfangite.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la produs (eventual penicilina sau cefalosporine), mononucleoza infectioasa.

Reactii adverse:

Rareori tulburari gastrointestinale (diaree). Reactii de hipersensibilizare sub forma de rush cutanat, eozinofilie, dermatita exfoliativa.

Compozitie:

Capsule continand 500 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat). Pulbere pentru suspensie orala continand 250 mg/5 ml amoxicilina (sub forma de trihidrat).

Actiune:

E-MOX este o penicilina de semisinteza cu spectru larg de actiune, cuprinzand atat germeni grampozitivi cat si germeni gramnegativi. E-MOX este bine tolerat chiar si in doze mari.

Administrare:

Adulti si copii peste 40 kg: in infectii moderate sau severe 250 – 500 mg la interval de 8 ore; in infectiile foarte severe 1 000 mg la interval de 8 ore. Sugari si copii sub 40 kg: 1 – 2 lingurite 5 – 10 ml de suspensie la interval de 8 ore, functie de varsta si gravitatea infectiei. Nota: Tratamentul se va continua inca 48 – 72 ore dupa disparitia semnelor de infectie bacteriana. Prepararea suspensiei de E-MOX se face adaugand apa fiarta si racita peste pulbere pana la semnul indicat pe flacon; se obtine astfel o suspensie continand 250 mg/ 5 ml.

Pret:

E-MOX capsule de 500 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 14 noiembrie, 2011, 14:58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *