Prima Pagina » Sanatate A-Z » Dermatologie » Eczema

Eczema

Eczema

Inflamatie superficiala a pielii, localizata in special epidermic, pruriginoasa. Consta din placi eritemato-edematoase, veziculo-crustoase inlocuite ulterior de lichenificari scuamoase hiperpigmentate in formele cronice.

Evolueaza fazic in: supraacuta, acuta, subacuta si cronica. Este produsa de factori exogeni sau endogeni.

Eczema endogena (constitutionala) are 5 subclase:

 • Eczema atopica;
 • Eczema numulara;
 • Eczema dishidrozica;
 • Eczema seboreica;
 • Eczema varicoasa.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 9 aprilie, 2013, 14:14

2 Discutii la Eczema

 1. marin alexandru 07/12/2012 at 13:13

  am o eczema genitala , anala, in urechi , intre degetele de la picioare si ma maninca si ma scarpin pina iese singele mai ales in timpul noptii ce contraindicatii alimentare este pt. asa ceva ce tratament este, daca se poate prin alimente dupa principiul lui HIPOCRATE va multumesc

  Răspunde
  • DoctorFrog 07/12/2012 at 13:24

   Tratamentul este, in primul rand, cel al cauzei, atunci cand aceasta este posibil. Doar suprimarea contactului cu alergenul vindeca eczemele de contact, dar acesta este dificil de realizat in practica. In caz de eczema atopica, suprimarea alergenilor este uneori posibila, ca si cea a alergenelor alimentare.
   Eczemele sunt adesea tratate cu corticosteroizi pentru atenuarea simptomelor. Acestea nu vindeca eczema, dar sunt foarte eficiente pentru controlul sau suprimarea simptomelor in cele mai multe cazuri.
   In eczeme usoara-moderata un steroid slab poate fi utilizata (de exemplu, hidrocortizon sau desonide), in timp ce in gravele cazuri este necesara utilizarea de steroizi cu potenta mare (propionat de clobetasol, fluocinonide). Corticosteroizii cu potenta medie precum clobetasone butirat (Eumovate), Betametazona Valerat (Betnovate) sau triamcinolone sunt disponibile in farmacii. O vizita la un medic dermatolog este obligatorie.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *