Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Efitusin

Efitusin

Prospect

Compozitie:

Flacon Efitusin cu 130 g sirop care contine 4% extract de lemn dulce, 10% alcool 90° , 86% sirop simplu.

Actiune:

Radacinile plantei Glycyrrhiza Glabra au ca si component principal acidul glicirizinic sub forma de saruri de Ca, K si Mg, numit si glicirizina. De asemenea mai contin acid glabric, rezine, lipide, amidon, manitol, vitamine din grupul B, minerale, albumina, mucina, dihidrostig masterol si un hormon estrogen de natura steroidica similar estradiolului. Datorita compozitiei chimice atat de complexe, actiunea terapeutica multipla. Astfel actiunea principala este aceea antitusiva. De asemenea produsul are actiune laxativa, diuretica, cicatrizanta, antiinflamatorie si antitoxica.

Indicatii:

Tusea care insoteste diferitele afectiuni ale cailor respiratorii: bronsite, traheite, faringite, pneumonii acute si cronice. Siropul are de asemenea actiune benefica in constipatii, ulcer gastro-duodenal, gastrite acute si cronice si gastroduodenite.

Administrare:

Adulti: 3 x 1 lingurita/zi. Copii: 3 x 1 lingurita/zi. Conditii de pastrare: Se va pastra la loc uscat, racoros, ferit de lumina. Se elibereaza fara prescriptie medicala.

Contraindicatii:

Nu se administreaza sugarilor si copiilor sub 5 ani.

Reactii adverse:

Rar si in doze mari – diaree, colici abdominale.

Pret:

Efitusin 4% sirop x 130 g  este disponibil in farmacii la un pret mediu de 9 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 25 august, 2011, 13:31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *