Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Efudix

Efudix

Prospect

Preparatul unguent  Efudix (emulsie ulei-apa) continand fluorouracil 5% (tub cu 20 g).

Actiune terapeutica:

Citostatic, actioneaza ca antimetabolit pirimidinic; unguentul, aplicat pe leziuni precanceroase sau unele leziuni canceroase ale pielii provoaca, succesiv, eritem, veziculatie, ulceratie, necroza si epitelizare, realizand vindecarea in decurs de 1-2 luni.

Indicatii:

Keratoza solara si senila, boala Bowen, epitelioame bazocelulare superficiale; stari precanceroase si epitelioame bazocelulare superficiale provocate prin raze X.

Mod de administrare:

Aplicatii locale in strat subtire, de 1-2 ori/zi, obisnuit fara pansament, pentru keratoza; odata/zi, sub pansament ocluziv, pentru celelalte indicatii; durata tratamentului este de 3-4 saptamani (uneori mai mult) – pana la stadiul de eroziune sau, pentru epiteliomul bazocelular, pana la stadiul de ulceratie; uneori se recomanda chiuretaj, excizia pielii si a tesutului patologic. Suprafata tratata o data nu trebuie sa depaseasca 500 cm2 (circa 23/23 cm); daca leziunile sunt mai intense se trateaza succesiv suprafete limitate.

Contraindicatii:

Sarcina, alergie la fluorouracil.

Reactii adverse:

Eritem al suprafetei de piele sanatoasa din vecinatatea leziunii; pentru a evita iritarea mucoaselor si a ochilor se evita contactul acestora cu medicamentul, iar mainile trebuie bine spalate.

Pret:

Efudix cutie x 1 tub x 20g unguent  este disponibil in farmacii la un pret mediu de 120 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 3 decembrie, 2011, 16:24

17 Discutii la Efudix

  1. Ani 14/11/2017 at 18:26

    De unde pot cumpăra EFUDIX ??

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *