Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Egilok

Egilok

Prospect

Compozitie:

Fiecare tableta de Egilok contine 25 mg, 50 mg sau 100 mg de ingredient activ metoprolol tartrat. Contine de asemenea stearat de magneziu, polividona, coloid anhidru de siliciu, glicolat de sodiu si celuloza microcristalina.

Indicatii:

Egilok este folosit in tratamentul hipertensiunii arteriale si pentru reducerea si prevenirea durerii pectorale provocate de angina. Egilok este de asemenea folosit in tratamentul aritmiilor (batai cardiace neregulate sau rapide), in terapia de intretinere dupa infarct miocardic si in profilaxia migrenei.

Contraindicatii:

Nu trebuie sa luati tablete de Egilok, daca:
– sunteti alergic la metoprolol sau la oricare dintre ingredientii tabletelor de Egilok
– suferiti de orice afectiune severa cardiaca sau vasculara de care medicul dumneavoastra curant nu stie
– suferiti de astm
Daca sunteti diabetic, daca urmati un alt tratament cu medicamente, daca doriti sa ramaneti insarcinata sau daca sunteti deja gravida sau alaptati, trebuie sa va informati medicul curant inaintea inceperii tratamentului cu Egilok.

Reactii adverse:

Uneori pot apare urmatoarele efecte nedorite: oboseala, dureri de cap (cefalee), stare de rau, ameteli, tulburari de somn si batai cardiace slabe. In cele mai multe cazuri aceste efecte sunt temporare si dispar cand se reduce doza de Egilok. Foarte rar pot apare reactii cutanate nespecifice si senzatii de raceala la nivelul membrelor.
Daca apar orice alte efecte nedorite care nu au fost mentionate in acest prospect trebuie sa informati medicul dumneavoastra.

Mod de administrare:

Medicul sau farmacistul dumneavoastra va vor informa cate tablete trebuie sa luati pe zi. Urmati cu strictete instructiunile sale.
Daca vi se administreaza tablete de Egilok pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, va trebui sa luati 50 mg dimineata, sau in functie de severitatea bolii, medicul va poate recomanda inca 50 mg seara. Aceasta doza poate fi crescuta progresiv la 100-200 mg, si/sau alte medicamente hipotensive pot fi recomandate in combinatie. Doza maxima zilnica de Egilok este de 400 mg.

Daca vi se administreaza tablete de Egilok pentru tratamentul anginei pectorale 100-200 mg/zi in prize divizate. In cazuri severe doza zilnica poate fi crescuta pana la 400 mg. Intotdeauna urmati strict indicatiile de administrare a tabletelor de Egilok stabilite de medicul curant. Daca suferiti de batai cardiace neregulate, tabletele de Egilok ar putea fi de ajutor in ameliorarea afectiunii dumneavoastra. Doza de inceput este de 100-200 mg/zi; aceasta doza se poate fractiona in 2 prize separate, de ex. dimineata si seara. Medicul va poate creste doza pana la 400 mg/zi in prize divizate.

Daca sunteti dupa un infarct miocardic, puteti primi 200 mg zilnic ca doza de intretinere, divizata in 2 prize, dimineata si seara.
Pentru prevenirea migrenei, doza zilnica uzuala este de 100-200 mg divizata in 2 prize, dimineata si seara.

Precautii:

Inainte de inceperea tratamentului, medicul dumneavoastra trebuie sa va verifice functiile renale si hepatice. Va rugam sa anuntati medicul daca suferiti de o boala hepatica sau renala. Tratamentul cu Egilok ar trebui intrerupt gradat. Intreruperea brusca a tratamentului, in special in prezenta unor anumite afectiuni cardiace, ar putea inrautati starea dumneavoastra de sanatate.
Daca veti fi supus unei interventii chirurgicale sau veti fi internat in spital pentru alte motive, nu uitati sa informati medicul curant ca sunteti sub tratament cu Egilok.

Pret:

  • Egilok 100 mg cutie cu 1 flacon de 20 comprimate are un pret aproximativ de 9 lei;
  • Egilok 25 mg cutie cu 1 flacon de 20 comprimate costa 3 lei;
  • Egilok 50 mg cutie cu 1 flacon de 20 comprimate costa 5 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 25 aprilie, 2019, 5:41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *