Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Emadine

Emadine

Prospect

Indicatii:

EMADINE este un medicament utilizat pentru tratarea conjuctivitei alergice sezoniere (afectiunilor alergice ale ochiului). Acest medicament actioneaza prin reducerea intensitatii reactiei alergice. Conjunctivita alergica. Anumite substante (alergeni) cum sunt polenurile, praful din casa sau blana animalelor pot determina reactii alergice care duc la aparitia de mancarime, roseata si inflamatie a suprafetei oculare.

Contraindicatii:

Daca sunteti alergic la emedastina sau la oricare dintre celelalte componente. Cereti sfatul medicului dumneavoastra. Nu administrati EMADINE copiilor cu varsta sub 3 ani. Nu se recomanda utilizarea EMADINE la pacienti cu varsta peste 65 ani, deoarece nu s-au efectuat studii clinice la acest grup de varsta. Nu se recomanda utilizarea EMADINE la pacienti cu afectiuni renale sau hepatice.

Interactiuni:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati (sau ati luat recent) orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptare:

Daca sunteti gravida, sau exista posibilitatea de a ramane gravida, daca alaptati: Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Vederea se poate  incetosa pentru o perioada dupa ce ati utilizat EMADINE. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana ce vederea dumneavoastra se limpezeste.

Informatii importante despre unele componente: Un conservant din componenta EMADINE (clorura de benzalconiu) poate produce iritatie oculara si se stie ca produce modificarea culorii lentilelor de contact moi. Prin urmare, nu utilizati picaturile EMADINE  in timp ce purtati lentilele de contact. Asteptati 15 minute dupa ce ati utilizat picaturile  inainte de a va pune la loc lentilele de contact.

Administrare:

Utilizati  intotdeauna EMADINE exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adulti si copii cu varsta peste 3 ani: O picatura  in ochi, de doua ori pe zi.
Utilizati aceasta doza doar  in cazul  in care medicul dumneavoastra nu v-a sfatuit sa procedati altfel.

Utilizati medicamentul atata timp cat medicul dumneavoastra v-a recomandat sa o faceti. Administrati picaturile  in ambii ochi doar daca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa o faceti. Utilizati EMADINE numai ca picaturi de pus  in ochi. Luati flaconul de EMADINE si o oglinda. Spalati-va pe maini. Luati flaconul si desfaceti capacul prin rasucire. Tineti flaconul  intre degetul mare si cel mijlociu, cu varful  in jos. Lasati capul pe spate. Trageti pleoapa  in jos cu ajutorul unui deget curat, pana cand se formeaza un ,,buzunar”  intre pleoapa si ochi. Picatura va cadea aici.

Aduceti varful flaconului aproape de ochi. Va puteti ajuta si de oglinda. Nu atingeti varful picuratorului de ochi, pleoape, suprafetele  inconjuratoare sau de alte suprafete. Aceasta poate infecta picaturile ramase  in flacon.

Apasati usor la nivelul bazei flaconului, pentru a elibera o picatura de EMADINE o data. Nu strangeti flaconul, acesta este realizat astfel  incat sa fie necesara doar o apasare usoara la nivelul bazei acestuia. Daca utilizati picaturile pentru tratamentul ambilor ochi, repetati acesti pasi si pentru celalalt ochi. Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la loc si  insurubati-l strans. Daca ati  inghitit sau v-ati injectat din greseala EMADINE, adresati-va imediat unui medic.  in astfel de situatii, EMADINE poate afecta ritmul  in care bate inima dumneavoastra. Daca o picatura nu ajunge  in ochi,  incercati din nou.

Daca v-ati administrat prea mult medicament  in ochi, clatiti-va de preferat cu solutie salina sterila sau, daca aceasta nu este disponibila, cu apa calda. Nu va mai administrati alta picatura  inaintea celei care urmeaza  in mod obisnuit. Daca ati uitat sa utilizati EMADINE, puneti  in ochi o picatura imediat ce v-ati adus aminte si apoi urmati tratamentul obisnuit. Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate.
Daca utilizati si alte picaturi de pus  in ochi, asteptati cel putin 10 minute  intre administrarea EMADINE si a celuilalt medicament.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, EMADINE poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Acestea pot fi neplacute, dar majoritatea dispar repede. Puteti continua sa utilizati picaturile  in masura  in care reactiile nu sunt grave, Daca aveti motive de  ingrijorare, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Reactii adverse frecvente: (afecteaza 1 pana la 10 din 100 de utilizatori). Reactii la nivelul ochiului: durere de ochi, iritatie oculara, vedere neclara, coloratie corneana, uscarea ochilor, mancarimi  in ochi,  inrosirea ochiului. Reactii adverse generale: durere de cap

Reactii adverse mai putin frecvente: (afecteaza 1 pana la 10 din 1.000 de utilizatori). Efecte la nivelul ochiului: tulburare corneana, senzatii anormale  in ochi, lacrimare mai abundenta, ochi obositi. Reactii adverse generale: dificultati cu somnul, durere de cap de cauza sinusala, gust rau  in gura, eruptii pe piele.

Frecventa necunoscuta: (frecventa nu poate fi estimata din datele existente). Reactii adverse generale: cresterea freventei batailor inimii.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata  in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pret:

Emadine solutie oftalmica 0,05% este disponibila in farmacii la un pret mediu de 41 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 28 august, 2011, 14:44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *