Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Enalap

Enalap

Prospect

Compozitie:

Fiecare comprimat Enalap contine 10 mg enalapril maleat.

Actiune:

Enalapril este un derivat din 2 aminoacizi, L-alanina si L-prolina, fara gruparea sulfhidril in structura. In organism este hidrolizat in enalaprilat, un inhibitor eficient al dipetidil-carboxipeptidazei care transforma angiotensina I in angiotensina II, aceasta din urma fiind un puternic vasoconstrictor. In acest fel enalapril reduce presiunea sanguina din hipertensiunea esentiala sau renala fara a modifica statusul mental si fizic. Poate fi folosit singur sau concomitent cu alte antihipertensive, in special diuretice. Se asociaza de asemenea in tratamentul insuficientei cardiace congestive.

Indicatii:

Toate stadiile hipertensiunii arteriale esentiale; hipertensiune reno-vasculara; insuficienta cardiaca congestiva.

Administrare:

In hipertensiune la pacientii cu functie renala normala, care nu primesc diuretice, doza initiala este de 5 mg de Enalap zilnic. Pentru pacientii cu insuficienta renala sau care primesc diuretice, doza initiala este de 2,5 mg zilnic. In hipertensiunea severa doza poate fi crescuta pana la 40 mg zilnic administrate in 1 – 2 prize.
Doza uzuala de intretinere este de 10 – 20 mg pe zi (foarte rar se ajunge pana la 80 mg pe zi). Insuficienta cardiaca congestiva: doza initiala este de 2,5 mg pe zi cand se asociaza cu un diuretic tiazidic. Doza trebuie ajustata in functie de caz si de nevoile pacientului.

Contraindicatii:

Pacientii cu hipersensibilitate la enalapril sau metabolitii acestuia.

Precautii:

Femeile gravide pot folosi enalapril numai in conditii speciale, cand efectul pozitiv justifica riscul potential. In timpul alaptarii enalapril va fi folosit cu precautii. Hipotensiunea poate aparea la pacientii hipertensivi, in special in starile hipovolemice datorate tratamentului diuretic, dietei hiposodate, vomei, diareei sau dializei. Cel mai des hipotensiunea apare la pacientii cu insuficienta cardiaca severa asociata cu hiponatremia instalata in timpul tratamentului cu diuretice puternice sau in alterari ale functiei renale.

Reactii adverse:

Oboseala, ameteala, cefalee, mult mai rar hipotensiune, diaree, spasm muscular, tuse, eruptie cutanata.

Pret:

Enalap comprimate 10 mg cutie cu 2 blistere de 10 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 5 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 3 septembrie, 2011, 1:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *