Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Endobil

Endobil

Prospect

Actiune terapeutica:

Endobil este un mediu de contrast pentru colecistografii si colangiografii in injectii intravenoase sau in perfuzii lente. Substanta este foarte bine tolerata. Se obtine o imagine cu un contrast foarte accentuat. Se elimina rapid si selectiv prin ficat.

Indicatii:

Colecistografii si colangiografii.

Mod de administrare:

20 ml in majoritatea cazurilor. 30 ml se recomanda cand se cere o opacifiere mai pronuntata la pacientii supraponderali.
Perfuzii i.v. se recomanda in cazuri particulare pacientilor cu insuficienta hepatica; pentru o aplicare se foloseste 1 fiola de 100 ml; La copii doza este de 0,5-1 ml/kilocorp. Pentru obtinerea unor rezultate optime, se recomanda cu o zi inainte de examinare sa se consume un meniu adecvat, seara se aplica o clisma pentru evacuare.
Endobilul se injecteaza i.v. lent timp de 4-5 minute, pacientul fiind culcat. Durata unei perfuzii este intre 10-60 minute. Durata optima este de 20-30 minute.

Contraindicatii:

In cazuri severe de insuficienta hepatica, miocardica, hipertiroidism sever.

Reactii adverse:

In unele cazuri s-au semnalat greata si senzatie de caldura.

Pret:

Endobil fiole este disponibil in farmacii la un pret mediu de 16 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 4 decembrie, 2011, 12:58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *