Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Endometril

Endometril

Endometril se prezinta sub forma de comprimate continand linestrenol 5 mg.

Actiune terepeutica:

Derivat de 19-nortestosteron cu proprietati progestogene moderate; inhiba ovulatia, are efecte antiestrogenice si androgenice slabe.

Indicatii:

Endometrioza; insuficienta luteala cu tulburari functionale ale ciclului menstrual, dismenoree, mastopatie fibrochistica; ca anticonceptional (in asociatie cu etinilestradiol).

Mod de administrare:

In endometrioza, 2 comprimate (10 mg) zilnic, continuu, 6-9 luni;
In insuficienta luteala (ca substitutiv), cate 2 comprimate/zi, intre zilele 16 si 25 ale ciclului.

Contraindicatii:

Sarcina, boli hepatice grave, tumori hepatice, icter familial, tromboflebita manifesta, suspecta sau in antecedente, sangerari genitale nediagnosticate, antecedente de sarcina cu icter idiopatic, cu prurit generalizat sau cu herpes; se va evita cateva saptamani inaintea interventiilor chirugicale si in caz de imobilizare prelungita; prudenta la renali, la bolnavii cu epilepsie, migrena, astm bronsic si afectiuni cardio-vasculare.

Reactii adverse:

Uneori, greata, voma, crestere in greutate, sangerari intermenstruale, cefalee; rareori tromboflebita, icter sau hepatita anicterica, prurit generalizat, hipertensiune arteriala, fenomene de virilizare; poate provoca virilizarea fatului feminin si alte malformatii congenitale.

Pret:

Endometril comprimate continand linestrenol 5 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 24 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 7 decembrie, 2011, 19:13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *