Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Epicocillin

Epicocillin

Prospect

Compozitie:

Fiecare flacon injectabil Epicocillin respectiv fiecare capsula Epicocillin contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune:

Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient in tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, E. coli, Proteusmirabilis, Streptococus faecalis, Salmonella, Shigella si a mai multor germeni.

Indicatii:

Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat in tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite) – chiar in conditiile in care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este in crestere; infectiile tractului urinar cauzate de E. coli, P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol; infectii biliare (realizeaza concentratii mari in bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli, Salmonella, Shigella.

Administrare:

Intramuscular pana la 3 g/zi, fractionat;
Intravenos lent in decursul a 3-4 minute sau in perfuzie;
Intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular in doza de 500 mg/zi;
Intratecal in meningite in urmatoarele doze:

  • copii pana la 2 ani 5-10 mg/zi;
  • copii intre 2-10 ani 10-20 mg/zi;
  • adulti 20-40 mg/zi.

Contraindicatii:

Epicocillin este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala.

Reactii adverse:

Reactii alergice cutanate (urticarie, maculo-papule); diaree, greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice in cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida.

Pret:

  • Epicocillin capsule 250 mg cutie cu 2 blistere cu 6 capsule are un pret aproximativ de 8 lei;
  • Epicocillin pulbere pentru solutie injectabila / perfuzabila 500 mg cutie cu 1 flacon din sticla incolora cu capacitatea de 10 ml cu pulbere costa 4 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *