Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Eritroacnol

Eritroacnol

Prospect

Preparatul se prezinta sub forma de unguent  Eritroacnol continand, la 100 g, eritromicina 1,2 g si extract de Calendula in propilenglicol 10 g (tub cu 60 g).

Actiune:

Unguent dermatologic eficace in acnee prin continutul in eritromicina-antibiotic macrolidic activ fata de Propionibacterium acnes: extractul de Calendula asociat actioneaza antiseptic si cicatrizant.

Indicatii:

Acnee, mai ales forme medii, cu inflamatie, noduli si pustule.

Administrare:

In aplicatii locale, de 2 ori/zi (dupa spalarea si uscarea zonei de piele interesata).

Contraindicatii:

Alergia la eritromicina sau alte componente contraindica unguentul; prudenta in timpul sarcinii si alaptarii; se vor pazi ochii; tratamentul se intrerupe in caz de suprainfectii. Nu se asociaza cu medicamente topice iritante sau keratolitice.

Reactii adverse:

Uneori fenomene de iritatie locala, cu senzatie de arsura, eritem, uscaciunea pielii, descuamare; rareori suprainfectii cu germeni rezistenti; foarte rar reactii alergice.

Pret:

  • Eritroacnol crema tub cu 100 grame crema are un pret aproximativ de 10 lei;
  • Eritroacnol gel tub 70 grame costa 12 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *