Prima Pagina » Medicamente » Medicamente E » Euthyrox

Euthyrox

Prospect

Preparatul Euthyrox este indicat in gusa eutiroidiana; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie; hipotiroidie; terapie simultana in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza, dupa obtinerea eutiroidiei metabolice; adenocarcinomul tiroidian (dupa tiroidectomie) – cu exceptia preparatului Euthyrox 25.

Contraindicatii:

1) Hipertiroidie (exceptand cazul medicatiei de asociere a levotiroxinei cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei). 2) Sarcina: utilizarea hormonilor tiroidieni in asociere cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei este contraindicata in sarcina. Este importanta evitarea hipertiroidiei indusa prin tratament la bolnavii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si tahiaritmii.

Reactii adverse:

In caz de supradozaj (in special in cazurile in care doza a fost crescuta prea repede): apar simptome de hipertiroidie (de ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, senzatie subiectiva de neliniste).

Compozitie:

1 tableta contine 200 microg levotiroxina sodica.

Administrare:

Datele urmatoare pot folosi ca linii directoare: Necesarul zilnic de levotiroxina trebuie stabilit prin investigatii clinice si parametrii de laborator (de ex. determinarea T4, testul la TRH). La inceput se va administra o doza mica. Gusa eutiroidiana: Adolescenti: 50-150 microg/zi. Adulti: 75-200 microg/zi.

Profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie: 75-200 microg/zi. Hipotiroidie: adulti: tratament de inceput: 25-50 microg/zi. Doza de intretinere: 125-250 microg/zi. Copii (in varsta de 1-12 luni) nascuti la termen: 25-50 microg/zi (administrarea corecta facandu-se prin efectuarea de teste hormonale repetate).

Prematuri: 12,5-25 microg/zi. Copii mici (in varsta de 13-24 luni) nascuti la termen: 50-75 microg/zi. Prematuri: 25-50 microg/zi. Copii (3-5 ani): 75 g/zi. Nota: la copiii sanatosi din punct de vedere cardiac se va incepe tratamentul direct cu doza de intretinere corespunzatoare. La adulti, doza trebuie crescuta treptat. Terapia concomitenta in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza: 50-100 microg/zi.

Adenocarcinom tiroidian (dupa tiroidectomie): 175-300 microg/zi. Se va administra: ca doza zilnica, unica, dimineata pe nemancate, cu 30 de minute inainte de micul dejun, de preferat cu putin lichid.

Pret:

  • Euthyrox 200 mcg cutie cu 100 comprimate are un pret aproximativ de 26 lei;
  • Euthyrox 25 mcg comprimate  cutie a 100 bucati costa 9 lei;
  • Euthyrox 100 mcg comprimate  cutie a 100 bucati costa 13 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 14 decembrie, 2011, 15:46

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *