Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Faragel

Faragel

Faragel

Prospect

Compozitie:

Preparatul Faragel se prezinta sub forma de gel continand (%g/g) Camfor 5,0; Mentol 1,5; Methil nicotinat 1,0; Ulei de eucalipt 1,0; Ulei de terebentina 0,5; Etanol 45,0; Excipienti q.s.

Actiune terapeutica:

Faragel Forte este un medicament de uz exclusiv extern. Proprietatile sale farmacoterapeutice sunt determinate de capacitatea ingredientelor de a se dizolva in excipienti, conferind produsului finit o buna capacitate de penetrabilitate fara a irita epiderma.
Forma de conditionare – gel (deci lipsa grasimilor) confera doua avantaje majore: rezultat terapeutic imediat si nu pateaza.

Indicatii:

In forme acute de: atralgii, mialgii, entorse si luxatii; stari inflamatorii ale sistemului osos si muscular: ostite si miozite. Combinatia de uleiuri eterice are de asemenea o actiune puternic decongestiva la nivelul sinusurilor si a cailor respiratorii superioare; in acest scop se pot face aplicatii in strat subtire pe piept, gat, umeri (nu pe mucoase), astfel incat emanatiile volatile rezultate in contact cu pielea sa fie inspirate prin nari.

Contraindicatii:

Copiii in primele luni de viata; la nivelul mucoaselor; in zone ale pielii ce prezinta ulceratii.

Precautii:

Se evita in cazul pacientilor cu teren alergic.

Reactii adverse:

Rare cazuri de alergie la camfor.

Mod de administrare:

Aplicatii locale in strat subtire de 3-4 ori/zi pe locul dureros. Dupa fiecare aplicare se spala mainile si se inchide bine tubul. A nu se lasa la indemana copiilor.

Pret:

Faragel Forte gel cutie cu un tub aluminiu 80 g are un pret aproximativ de 12 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 29 martie, 2013, 14:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *