Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Farcopril

Farcopril

Prospect

Compozitie

Fiecare comprimat contine 25 sau 50 mg captopril.

Actiune terapeutica

Captopril, substanta activa din Farcopril, inhiba actiunea enzimei de conversie a angiotensinei I, producand astfel o reducere a rezistentei vasculare periferice. Captopril este utilizat fie singur, fie asociat cu un diuretic pe baza de tiazida in cazuri usoare si moderate de hipertensiune rezistente la alte tratamente.
El mai poate fi administrat ca medicament secundar in tratarea cazurilor grave de insuficienta cardiaca congestiva.

Indicatii

Hipertensiune – Farcopril este eficient fie singur, fie combinat cu alti agenti antihipertensivi, in special diuretice tiazidice.
Insuficienta cardiaca -Farcopril se poate administra impreuna cu diuretice si digitalice.

Mod de administrare

Hipertensiunea se va avea in vedere starea bolnavului. Doza initiala este de 12,5 mg de 2 ori pe zi si se va administra pe cale orala, fiind marita treptat in functie de raspuns. In cazuri usoare si moderate de hipertensiune, doza uzuala de intretinere, nu se va depasi 50 mg de 3 ori pe zi.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la captopril; in timpul sarcinii si al alaptarii; Farcopril nu va fi administrat bolnavilor cu stenoza aortica sau cu stenoza arterei renale bilaterale/stenoza arterei renale pe rinichi unic.

Precautii

Captopril trebuie administrat cu deosebita atentie la bolnavii cu insuficienta renala si la bolnavii cu insuficienta cardiaca congestiva.

Reactii adverse

Reactii alergice, neutropenie, anemie tahicardie, greata, voma, ameteli, cefalee, parestezii.

Pret

Farcopril este disponibil in farmacii la un pret mediu de 5 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 4 decembrie, 2018, 10:17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *