Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Farmacod

Farmacod

Prospect

Compozitie:

Comprimate continand 15 mg fosfat de codeina, flacon cu 20 de comprimate.

Indicatii:

Opioid cu proprietati antitusive (prin actiune centrala), analgezice de medie intensitate si antidiaretice. Tuse iritativa neproductiva, dureri de intensitate moderata, diaree acuta, tuse uscata si umeda, pulmonara si extrapulmonara.

Contraindicatii:

Alergie sau intoleranta la codeina, insuficienta respiratorie marcata; nu este recomandabila la copii sub 5 ani. Insuficienta cardiaca, renala, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficenta respiratorie evidenta.

Administrare:

Adulti: Cate un comprimat de 3-4 ori pe zi, copii ( mai mari de 5 ani) – 0,2-0,3 mg/kilocorp la fiecare 6-8 ore.

Reactii adverse:

Uneori constipatie, greata , ameteli, disforie, somnolenta, dozele mari deprima respiratia, iar la copiii mici poate provoca convulsii.

Precautii:

Se prescrie cu prudenta la pacientii cu astm bronsic si emfizem pulmonar, precautii la soferi, piloti, muncitori la inaltime.

Pret:

Farmacod comprimate 15 mg cutie cu 2 blistere de 10 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 5 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 8 noiembrie, 2019, 0:58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *