Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Femibion 2

Femibion 2

Prospect

Femibion sarcina sanatoasa 2Preparatul Femibion 2 este o combinatie de 200 µg acid folic cu o cantitate echivalenta de Metafolin® in scopul de a asigura nevoile crescute de acid folic/folati necesare in timpul sarcinii si lactatiei, chiar si pentru femeile care nu pot metaboliza acidul folic la un nivel optim.

Femibion 2 este recomandat din trimestrul al doilea de sarcina pana la sfarsitul perioadei de alaptare.

Importanta acidului gras esential DHA:

DHA este un acid gras nesaturat, care este in mod particular concentrat la nivelul creierului si retinei si se gaseste in cantitati apreciabile in pestele oceanic. Deoarece pestele oceanic nu face parte din dieta noastra zilnica, aportul de DHA din perioada sarcinii si alaptarii este deseori insuficient.

In a doua jumatate a perioadei de sarcina si in perioada de lactatie necesitatile de DHA cresc. Prin urmare, trebuie administrata o suplimentare de DHA. Mama este singura sursa de DHA pentru copil. Prin intermediul placentei ii este asigurat copilului necesarul de DHA. De aceea, nutritionistii recomanda un aport zilnic de minim 200 mg DHA in perioada sarcinii si a lactatiei.

Multe dintre femeile insarcinate sau care alapteaza nu urmeaza o dieta suficienta cu DHA.

Desi pestele oceanic este bogat in DHA, acesta nu face parte din dieta zilnica. Alte alimente, cum ar fi ouale, contin doar urme de DHA. Femibion® Sarcina Sanatoasa 2 contine 200 mg DHA din ulei de peste concentrat, inalt purificat, aproape lipsit de miros si cu o calitate excelenta, asigurat de un proces de fabricare strict controlat.

Femibion® Sarcina Sanatoasa 2 este foarte bine tolerat. Vitamina E asigura stabilitatea in organism a acestui acid gras valoros. Continand 200 mg DHA, Femibion® Sarcina Sanatoasa 2 este recomandat din cel de-al doilea trimestru de sarcina pana la sfarsitul perioadei de alaptare.

Mod de administrare

Un comprimat filmat si o capsula pe zi in timpul mesei principale cu un lichid rece. A nu se depasi doza zilnica recomandata. A nu se lasa la indemana sau la vederea copiilor mici. A se pastra la temperaturi sub 25oC. A se consuma de preferinta pana la sfarsitul datei de expirare inscrisa pe ambalaj. Produsul contine DHA din ulei de peste concentrat. Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata.

O capsula contine:

Acid docosahexenoic (DHA) 200mg (din 500mg ulei de peste concentrat). Vitamina E 12mg.

Compozitie:

 • Folati 400 μg;
 • Acid folic 200 μg;
 • L-Metilfolat 208 μg (echivalent la 200 μg acid folic);
 • Vitamina B1 1,2 mg;
 • Vitamina B2 1,6 mg;
 • Vitamina B6 1,9 mg;
 • Vitamina B12 3,5 μg;
 • Biotina 60 μg;
 • Niacina (NE) 15 mg;
 • Acid Pantotenic 6 mg;
 • Vitamina C 110 mg;
 • Vitamina E (α-TE) 13 mg;
 • Iod 150 μg.

Mod de administrare:

Un comprimat filmat si o capsula pe zi in timpul mesei principale cu un lichid rece. A nu se depasi doza zilnica recomandata. A nu se lasa la indemana sa la vederea copiilor mici. A se pastra la temperaturi sub 25°C. A se consuma de preferinta pana la sfarsitul datei de expirare inscrisa pe ambalaj. Produsul nu contine substante cu potential alergen. Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata.

Mod de prezentare:

Cantitatea necesara pentru o luna ( folii cu 30 comprimate si 30 capsule).

Pret:

Femibion Sarcina Sanatoasa 2 este disponibil in farmacii la un pret mediu de 65 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 7 iulie, 2012, 13:58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *