Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Femicur

Femicur

Prospect

O capsula de  Femicur contine: 4 mg de extract uscat de fructe de vitex agnus castus (7-13:1). Agent de extractie: ethanol 60% (m/m). Alte ingrediente din compozitia preparatului sunt: sirop de glucoza, lactoza monohidrat, talc, amidon, stearat de magneziu, siliciu coloidal, gelatina, sodium laurilsulfat, apa purificata, agenti de colorare (dioxid de titaniu, oxid rosu de fier).

Indicatii:

Femicur capsule este un produs obtinut din plante, folosit pentru ameliorarea tulburarilor premenstruale (edeme, labilitate psihica, constipatie, dureri de cap), mastodiniei, afectiunilor dureroase benigne ale sanilor (mastopatie fibrochistica). Femicur capsule este folosit pentru reglarea tulburarilor ciclului menstrual, tulburarilor ce apar inaintea menstruatiei (sindrom premenstrual) si pentru ameliorarea senzatiei de tensiune dureroasa a sanilor (mastodinie).

Femicur este indicat in tulburarile de ciclu menstrual ( poli sau oligomenoreea); in sindromul premenstrual care evolueaza cu dureri si tensiune in sani, edeme, dureri de cap, labiltate psihica, crestere in greutatea in saptamana ce precede menstra; in mastoza chistica benigna. Actioneaza reducand sinteza crescuta de prolactina , regland dezechilibrul hormonal ce sta la baza acestor probleme.  Femicur Capsule este de asemenea cunoscut drept tratament de prima intentie in sterilitate si in tulburarile menstruale la adolescente.

Contraindicatii:

Nu utilizati Femicur capsule:

 •  daca aveti cunostinta de hipersensibilitate (reactie alergica) la fructele de vitex agnus castus sau fata de un alt ingredient din compozitia produsului
 •  cand sunteti diagnosticat cu tumori ale glandei hipofize, tumori maligne ale sanilor
 •  in timpul sarcinii si alaptarii.

In experimentele pe animale secretia lactata a fost diminuata dupa administrarea extractului de vitex agnus castus.

 Reactii adverse:

Ca si alte produse, preparatul poate cauza efecte secundare, cu toate ca aceste efecte secundare nu apar la toate persoanele care folosesc acest produs.

Efectele secundare sunt contabilizate dupa urmatoarele rate de frecventa:

 • Foarte dese: la mai mult de 1 din 10 cazuri;
 • Dese: la mai putin de 1 din 10, dar mai mult de 1 din 100 cazuri;
 • Medie: la mai putin de 1 din 100, dar mai mult de 1 din 1000 cazuri;
 • Rare: la mai putin de 1 din 1000, dar mai mult de 1 din 10,000 cazuri;
 • Foarte rare: la mai putin de 1 din 10,000 de cazuri, incluzand cazurile individuale.

Piele: foarte rar pot aparea urticarii insotite de aparitia de papule. Tract gastrointestinal: acest produs contine lactoza; la pacientii sensibili pot aparea probleme gastrointestinale sau efecte laxative.

Mod de administrare:

Intotdeauna Femicur capsule se administreaza exact cum este prezentat in aceste instructiuni. Daca nu sunteti sigura, verificati impreuna cu medicul sau farmacistul dumneavoastra. Se adminstreaza o capsula (corespunzatoare la 40 mg produs vegetal) o data pe zi, nemestecata, impreuna cu un pahar cu apa. Tratamentul trebuie administrat pentru cateva saptamani (minim trei luni) pana cand tulburarile se amelioreaza sau dispar.

Forma de prezentare:

Femicur capsule este disponibil in pachete cu 30 capsule.

Pret:

Femicur cutie cu 30 capsule este disponibil in farmacii la un pret mediu de 45 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:16

2 Discutii la Femicur

 1. teleoaca 31/10/2012 at 20:34

  as dori sa stiu daca femicurul se asociaza cu mastodynon ,adica dimineata sa iau mastodynon,la pranz femicur si seara mastodynon,multumesc

  Răspunde
  • DoctorFrog 01/11/2012 at 09:47

   Nu este cazul, Agnus Castus se regaseste in ambele preparate, si poate determina agitatie psihomotorie si halucinatii daca se depaseste doza zilnica recomandata.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *