Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Fenilbutazona Supozitoare

Fenilbutazona Supozitoare

Prospect

Preparatul Fenilbutazona supozitoare se prezinta sub forma de supozitoare a 250 mg 3-5 dioxo-1,2 diphenyl 4 butyl-pyrazolidinum.

Actiune farmacoterapeutica:

Fenilbutazona reduce manifestarile inflamatorii tisulare si fenomenele dureroase consecutive, actionand in acelasi timp si ca antipiretic. Nu actioneaza asupra etiologiei afectiunii ci asupra simptomelor inflamatorii determinate de aceasta. Din punct de vedere farmacodinamic fenilbutazona apartine grupului de substante antitermice-analgezice. Spre deosebire de amidopirina, care este rapid descompusa in organism in derivati inactivi, fenilbutazona are o actiune de durata, datorita eliminarii sale lente si persistentei sale in organism ca atare.

Indicatii:

Toate formele de reumatism si complicatiile sale: poliartrite acute, subacute si cronice, artroza, spondilartroza, guta, tenosinovita, bursita, psoriazis artropatic, sciatica, nevrite si polinevrite, eritem nodos, eritem exudativ multiform. Ca medicatie simptomatica in afectiuni inflamatorii, asociat unde este cazul cu chimioterapice si antibiotice, afectiuni inflamatorii pulmonare si pleurale, anexite, salpingite, perimetrite, afectiuni inflamatorii si nevralgii dentare, flebite si periflebite.

Contraindicatii:

Maladia ulceroasa, insuficienta circulatorie sau cardiaca, afectiuni renale, hepatopatii (hepatita acuta, cronica, ciroza), hemofilie, maladii insotite de leucopenii si trombocitopenie, spasmofilie, sensibilitate fata de fenilbutazona.

Mod de administrare:

Tratamentul cu fenilbutazona se face sub control medical. In functie de contraindicatii, aplicarea tratamentului implica unele precautii. In primul rind se va tatona toleranta individuala. Trebuie stabilit daca bolnavul a suferit anterior de nefrita, maladie ulceroasa, hemopatie sau intoleranta medicamentoasa. Examenul de laborator trebuie sa cuprinda: leucograma, hemograma si daca este cazul, timpul de sangerare si coagulare. Cu aceste precautii se recomanda administrarea supozitoarelor de fenilbutazona de 2 ori pe zi dimineata si seara cate un supozitor, ca forma unica de tratament cu fenilbutazona sau se incepe tratamentul cu administrare parenterala continuandu-se apoi cu supozitoare. In timpul tratamentului se recomanda regim desodat si evitarea bauturilor alcoolice.

Accidente posibile:

Datorita eliminarii sale lente, fenilbutazona poate produce retentia apei si edeme consecutive retinerii ionului de sodiu in organism. La nivelul rinichiului, poate determina uneori nefrite. De asemenea pot aparea fenomene de intoleranta mai mult datorita unei sensibilitati individuale a organismului respectiv si mai putin toxicitatii fenilbutazonei. Aceste fenomene de intoleranta pot fi cutanate (eruptii urticariene) sau sanguine (leucopenii) agranulocitoza, scaderea numarului de trombocite, scaderea hemoglobinei. Fenilbutazona poate reactiva ulcere gastroduodenale.

Pret:

Fenilbutazona supozitoare 250 mg cutie cu 2 folii de 5 supozitoare are un pret aproximativ de 5 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 6 martie, 2012, 22:15

Un comenentariu la Fenilbutazona Supozitoare

 1. Lalea 07/03/2012 at 14:22

  Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali,
  dar care se folosesc frecvent in Romania, se regasesc Algocalminul
  (Metamizol), Dipyrone, Novalgin etc., medicamente care au la baza
  substanta denumita noramidopirina metansulfonat, si Fenilbutazona,
  Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza
  fenilbutazona. In plus, pe piata româneasca se gasesc si combinatii
  ce contin Metamizol – Piafen, Scobutil Compus – sau aminofenazona –
  Aminofenazona L, Lizadon.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *