Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Festal

Festal

Prospect

Compozitie:

Fiecare drajeu Festal contine: 6000 FIP unitati lipaza pancreatica + 4500 FIP unitati amilaza pancreatica + 300 FIP unitati proteaze pancreatice – 192 mg, 50 mg hemicelulaza, 25 mg de bila de bou uscata purificata.

Actiune:

Festal contine enzime digestive intr-o forma concentrata. Drajeurile au un invelis care nu se dizolva inainte de a ajunge in intestinul subtire, astfel incat enzimele sunt protejate de actiunea distructiva a sucului gastric acid. Festal determina o digestie completa si rapida aalimentelor.

Indicatii:

Tulburari digestive datorate deteriorarii functiei pancreatice.

Administrare:

Daca nu se indica altfel, se vor administra oral 2 -3 tablete la fiecare masa. Tabletele nu se vor sfarama, ci se vor inghiti cu putin lichid. Doza poate fi marita  daca este necesar.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la enzime pancreatice animale sau bila de bou. Afectiuni hepatice grave cu valori ridicate ale bilirubinei, ocluzia canalului biliar, empiem al vezicii biliare, ileus.

Precautii:

Festalul nu se va administra in caz de pancreatita acuta sau in puseele de acutizare ale unei pancreatite cronice. In etapa urmatoare cand se reface dieta, Festalul se va administra numai la indicatia medicului.

Sarcina si alaptare:

Festalul poate fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse:

Pot aparea reactii de hipersensibilitate ca inrosirea pielii, lacrimare. Diaree, greata si dureri abdominale pot aparea in special la pacientii care iau doze foarte mari. Uneori iritatie perianala. Dozele foarte mari, care pot fi necesare in anumite afectiuni cum ar fi mucoviscidoza, pot provoca cresterea nivelului de acid uric.

Pret:

Festal cutie 100 drajeuri este disponibil in farmacii la un pret mediu de 28 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 31 mai, 2020, 12:53

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *