Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Fiobilin

Fiobilin

Prospect

1 comprimat Fiobilin contine 250 mg acid dehidrocolic.

Actiune:

Fiobilin are actiune coleretica, usureaza absorbtia intestinala a lipidelor si a vitaminelor liposolubile. Favorizeaza actiunea diureticelor purinice si mercuriale.

Indicatii:

Tulburari dispeptice diverse ca flatulenta, eructatii, greturi, digestie dificila; litiaza biliara recurenta, angiocolita recurenta, diskinezie biliara, obstructie partiala cronica a coledocului; dupa interventii chirurgicale recente pe caile biliare si in caz de drenaj prelungit al coledocului infectat prin fistula biliara sau tub T; hepatite epidemice (in convalescenta), adjuvant in tratament cu diuretice mercuriale, migrene si algii de origine hepatica, constipatie cronica (hepatogena), migrene si alergii de origine hepatica.

Administrare:

Adulti- 1-2 comprimate, de 3 ori pe zi dupa mese, timp de 15 zile. Copii- 7-15 ani, 1-2 comprimate pe zi.

Contraindicatii:

Afectiuni hepato-biliare acute, insuficienta hepatica grava, ciroza avansata, icter mecanic, boala ulceroasa, esofagita de reflux, diaree, alergie specifica.

Precautii:

Se administreaza cu prudenta la varstnici.

Reactii adverse:

In timpul tratamentului cu acid dehidrocolic pot sa apara dureri epigastrice, flatulenta, diaree, iritatie rectala, scaderea pronuntata a potasemiei. Rar pot aparea urmatoarele reactii adverse: iritabilitate, confuzie, cefalee, eruptii cutanate, dificultati in respiratie, palpitatii, crampe musculare, oboseala si slabiciune.

Sarcina si alaptare:

Nu se va administra in sarcina si alaptare (trece in laptele matern).

Pret:

Fiobilin 20 drajeuri 250 mg cutie este disponibil in farmacii la un pret mediu de 14 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 8 septembrie, 2011, 4:32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *