Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Flammazine

Flammazine

Prospect

Compozitie

Crema sterila hidrofila; tub cu 50 g sau borcan cu 500 g.

Actiune

Sulfadiazina argentica are efect puternic bactericid si bacteriostatic atat asupra germenilor gram pozitivi, cat si a germenilor gram negativi, mai ales asupra stafilococului auriu, Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes si Klebsiella pneumoniae.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul infectiilor in arsuri si plagi. Poate fi utilizata in epidermonecroza toxica.

Mod de administrare

Flammazine se aplica pe leziune, fie direct, fie cu ajutorul unui aplicator steril, in strat de 2-3 mm grosime, cel putin o data pe zi. Stratul anterior de crema se va indeparta cu ajutorul unui tampon steril.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la sulfadiazina sau excipienti.

Reactii adverse

Pana acum nu s-a demonstrat ca aplicarea locala a sulfadiazinei argentice are efecte sensibilizante. Se pot produce reactii alergice. Doi dintre excipientii cremei – alcool cetilic si propilenglicol – pot produce sensibilizare. Rar pot surveni reactii cutanate (senzatii de arsura sau durere locala). Leucopenia a fost detectata la un numar limitat (0,4%) din pacienti, dar este incerta o legatura cauzala cu administrarea de Flammazine. Anumite rapoarte sugereaza ca o crestere a osmolaritatii serice poate fi cauzata de resorbtia propilenglicolului cand sunt administrate cantitati mari de Flammazine pe suprafete mari de piele.

Pret

Flammazine crema 1 % borcan cu 500 g crema este disponibil in farmacii la un pret mediu de 170 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 22 octombrie, 2018, 13:21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *