Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Floxuridin

Floxuridin

Prospect

Compozitie:

Preparatul Floxuridin este un agent antineoplazic. Este rapid metabolizat la fluorouracil. Medicamentul inhiba sineza ADN si ARN. Traverseaza bariera hematoencefalica. T: 5-20 min. 60-80% din cantitatea de fluorouracil este excretata ca CO2 respirator (8-12h); o mica cantitate (15%) se excreta in urina (1-6 h).

Indicatii:

Intraarterial ca tratament paliativ al adenocarcinomului gastro-intestinal ce a metastazat In ficat (in special la pacientii ce nu pot fi tratati chirurgical sau cu alte terapii). Utilizat la pacientii cu boala limitata la o zona, capabili de perfuzie arteriala.

Administrare:

Doar perfuzie intraarteriala: 0,1-0,6 mg/kg/zi in perfuzie continua timp de mai mult de 24 h. Perfuzia este continuata atata timp cat raspunsul persista.

Contraindicatii:

Daca pacientul are prognostic prost, inclusiv functia maduvei osoase deprimata, nutritie deficitara sau infectii potential severe. Lactatia. Nu administrati in timpul sarcinii decat daca beneficiile depasesc evident riscurile.

Precautii:

Se recomanda ca dozele mai mari (0,4-0,6) sa fie administrate prin intermediul arterei hepatice; ficatul metabolizeaza medicamentul, reducand incidenta efectelor toxice sistemice. Administrati pana la aparitia efectelor adverse. Reluati medicatia dupa cedarea efectelor. Utilizati o pompa de perfuzie pentru a preveni cresterea presiunii In arterele mari si pentru a asigura o rata de perfuzie uniforma. Reconstituiti fiecare flacon cu 5 mL de ser fiziologic pentru a produce o concentratie de 100 mg/mL.

Aceasta poate fi reonstituita ulterior cu dextroza 5% sau SNS si perfuzata intra-arterial. Pastrati soluia reconstituita la frigider la 2-8°C timp de cel mult 2 saptamani.

Observatii pentru pacient – familie: Medicamentul poate determina temporar caderea parului. Anuntati orice leziuni aparute la nivelul cavitatii bucale, diareea, varsaturi incoercibile sau infectii. In prezenta unei medicatii pentru greturi si varsaturi, anuntati recurenta pentru ca terapia sa poata fi administrata.

Evaluarea si controlul terapiei: Monitorizati hemoleucograma, acidul uric, creatinina si testele functionale hepatice. Cea mai mica valoare a leucocitelor: 1 saptamana; cea mai mica valoare a plachetelor: 10 zile. Evaluati atent sangerarea la locul cateterizarii, semne si simptome de infectie si deplasarea cateterului. Trebuie introdus sub control fluoroscopic de catre persoane calificate.

Testele de laborator: creste excretia de acid 5-hidroxindolacetic. Cresc transaminazele serice, bilirubina, LDH, fosfataza alcalina. Scade nivelul albuminei plasmatice.

Precautii:

Esofagita, faringita, ischemie, miocardica, angina, sindrom cerebelos acut, fotofobie, lacrimatie, vedere redusa. Complicatiile administrarii intraarteriale: anevrism arterial, ischemie arteriala, tromboza arteriala). La locul cateterizarii: sangerare, catetere ocluzionate/ dislocate/extravazate, embolism, fibromiozita, infectii, tromboflebita.

Pret:

Floxuridine 500 mg fiola de 1 ml are un pret aproximativ de 420 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 26 iunie, 2020, 17:39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *