Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Fludara

Fludara

Prospect

Compozitie:

O fiola contine 50 mg fosfat de fludarabina.

Actiune:

Pentru tratamentul leucemiei limfocitare cronice cu celule B.

Indicatii:

Leucemie limfocitara cronica cu celule B, care nu a raspuns la tratament sau la care boala a progresat sub un tratament continand cel putin un agent alchilant standard.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la componentele medicamentului, sarcina, perioada de lactatie, insuficienta renala cu clearance la creatinina sub 30 ml/min.

Precautii:

Nu se recomanda combinatia cu pentostatin; eficacitatea poate fi redusa de dipiridamol. Fludara este un agent antineoplazic foarte potent, determinand de aici si efecte secundare toxice. Note speciale: Pacientii vor fi observati indeaproape pentru a observa aparitia primelor semne ale efectelor secundare neurologice, hematopoietice si renale. Studiile efectuate pe animale au evidentiat un potential efect embriotoxic sau teratogenic si, din acest motiv, se va evita o sarcina cel putin 6 luni de la intreruperea medicamentului. Se vor evita vaccinurile vii.

Reactii adverse:

Fenomene de aplazie medulara, febra, frisoane, infectii; in unele cazuri fatigabilitate, anorexie, greata, voma, stare de slabiciune.

Administrare:

Preparatul va fi dizolvat inainte de administrarea parenterala sub directa supraveghere a unui medic cu experienta in terapia antineoplazica. In general se recomanda 25 mg/m2 de suprafata corporala, intravenos, 5 zile consecutiv la fiecare 28 de zile. De obicei se vor administra 6 cicluri. Nu se va administra la gravide.

Pret:

 • Fludara 50 mg liofilizat pentru solutie injectabila/perfuzabila cutie cu 5 flacoane are un pret aproximativ de 2700 lei;
 • Fludara comprimate filmate 10 mg cutie cu 4 blistere de 5 comprimate filmate costa 1800 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 5 august, 2019, 16:58

Un comenentariu la Fludara

 1. Domnica Florin 14/05/2018 at 13:15

  cum pot procura Fludara si in cat timp ajunge comanda de 2 cutii de 10 mg, comprimate, daca sunt pacient in evidenta planului national de sanatate si sunt din Medgidia.
  precizez ca am emisa reteta de la medicul curant hematolog al carui pacient sunt.
  Care sunt costurile suplimentare in conditiile in care am nevoie de el pana vineri 18.05.2018?
  Florin Domnica , telefon 0785567966. Multumesc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *