Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Flumetol

Flumetol

Forma de prezentare:

Unguent oftalmic 0,1%;

Indicatii:

Afectiuni inflamatorii ale segmentului anterior al ochiului precum si ale anexelor ochiului, conjunctivite, blefaroconjunctivite, keratite ori keratoconjunctivite, episclerite si sclerite, dacriocistite, reactii postoperatorii.

Dozare si mod de administrare:

Se instileaza 1-2 picaturi colir in sacul conjunctival de 2-4 ori pe zi. Unguentul se aplica in sacul conjunctival de 1-2 ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipertensiune intraoculara; herpes simplu acut si cea mai mare parte a bolilor virale ale corneei in faza acuta ulcerativa, exceptand asocierea cu chimioterapice antivirale; conjunctivite cu keratite ulcerative, inca din faza initiala (test la fluoresceina pozitiv). In cheratitele herpetice virale nu se recomanda utilizarea produsului. Tuberculoza oculara. Micoza oculara. Oftalmii purulente acute, conjunctivite purulente si blefarite purulente si herpetice care ar putea fi mascate sau agravate de corticosteroizi. Orjelet. Hipersensibilitate la unul dintre componentii produsului.

Atentionari si precautii speciale:

In timpul tratamentelor prelungite se recomanda controlul frecvent al tensiunii intraoculare. Utilizarea prelungita ar putea produce glaucom, leziuni de nerv optic, deficite de acuitate si de camp optic, formarea cataractei subcapsulare sau pot contribui la stabilizarea infectiilor oculare secundare cu patogeni eliberati de tesutul ocular.

Reactii adverse:

Ocazional pot aparea senzatii de arsura locala, iritatii, fenomene de hipersensibilitate individuala la unul din componentele produsului.

Pret:

  • Flumetol picaturi oftalmice suspensie cutie cu 1 flacon de 5 ml este disponibil in farmacii la un pret mediu de 20 lei;
  • Flumetol 0,2% suspensie oftalmica cutie cu 1 flacon de 10 ml costa 35 lei;
  • Flumetol 0,1% unguent oftalmic cutie cu 1 tub de 5 g costa 11 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 13 iulie, 2019, 8:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *