Prima Pagina » Sanatate A-Z » Medicina Interna » Formarea Bebelusului si Nasterea

Formarea Bebelusului si Nasterea

Formarea Bebelusului  si  NastereaBebelusul creste in uter. Uterul este un organ de forma unui sac cu peretii facuti din muschi puternici. Este situat in spatele vezicii urinare (marimea lui e cat patru degete adunate).

Captuseala uterului = mucoasa uterina va forma in tipul sarcinii placenta . Aceasta e un organ temorar, care realizeaza schimburile de substante nutritive, vitamine si O2 din sangele mamei la bebelus. Cordonul ombilical conecteaza fatul cu placenta. Bebelusul nu primeste mancare adevarata pentru ca stomacul lui nu stie sa faca nimic.

In interiorul uterului se afla un lichid (lichidul amniotic) in care bebelusul pluteste. Daca mama pateste ceva, cade sau face o miscare brusca, bebelusul este protejat , ele leganandu-se in acest lichid si nu pateste nimic.

Cand vine vremea sa nasca, peretii uterului se contracta. Bebelusul percepe aceste contractii ca pe niste imbratisari uriase care-l ajuta sa respire. Contractiile devenind din ce in ce mai puternice, punga cu lichid se rupe si lichidul curge in afara facand vaginul alunecos. Astfel bebelusul aluneca afara prin vagin ca pe un tobogan cu apa.

Daca mama nu poate impinge bebelul afara, doctorul ii face o taietura in uter pentru a scoate copilul → cezariana.

Odata iesit, bebelusul poate incepe sa planga din cauza luminii sau din cauza frigului. Ei incep sa respire adanc si cand respira normal, medicul si moasa taie cordonul cu un foarfece foarte curat. Taierea nu o doare nici pe mama nici pe bebe. Dupa cateva zile bucatica de cordon se usuca si cade. Astfel buricul se inchide cu o cicatrice si nu se va mai deschide niciodata. Aceasta este prima cicatrice din viata noastra.

Dupa cateva minute uterul incepe sa se stranga si trebuie scoasa placenta afara si restul cordunului. Placenta este un organ temporar si nu ramane in corp pentru urmatoarea nastere. Fiecare nou copil are propriul cordon si propria placenta.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 20 decembrie, 2012, 9:42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *