Prima Pagina » Corpul Uman » Frecventa Respiratorie

Frecventa Respiratorie

Frecventa respiratorie este controlata de catre centrul respirator din bulb si este reglata in functie de nivelul de dioxid de carbon din sange, mai degraba decat de concentratia de oxigen.

Creierul va raspunde unui nivel crescut de dioxid de carbon, ca atunci cand organismul efectueaza un efort fizic, si va adopta corespunzator frecventa respiratorie.

Respiratia va deveni mai ampla si mai rapida, astfel incat mai mult oxigen va fi inspirat, stimuland bataile inimii, fluxul sanguin va creste si dioxidul de carbon va fi eliminat. O data cu incetarea efortului, nivelul dioxidului de carbon scade si frecventa respiratorie va reveni la normal.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:35

2 Discutii la Frecventa Respiratorie

  1. Octavian 17/02/2012 at 09:20

    La adultul tanar sanatos, o frecventa respiratorie normala este de 14–19 cicluri respiratorii pe minut; la copii frecventa respiratorie este mai crescuta 20-30 respiratii/minut, ajungand la nou-nascut chiar la 40 respiratii/minut. Frecventa si amplitudinea miscarilor respiratorii variaza foarte mult in functie de necesitatile in 02 si de cantitatea de C02 acumulata in sange.

    Răspunde
  2. cosmin 16/02/2012 at 19:20

    defapt…a`ti uitat sa treceti aici si “FRECVENTA RESPIRATIEI” cate respiratii are pe minut o persoana adulta:)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *