Prima Pagina » Medicamente » Medicamente F » Frenolyn

Frenolyn

Prospect

Preparatul Frenolyn se prezinta sub forma de pulbere inhalatorie 200 mg/ doza, 400 mg/doza; ct.  1 inhalator  100 sau 200 doze (200 mg), ct.  1 inhalator  50, 100 sau 200 doze (400 mg)

Indicatii:

Oral: Colita ulcerativa care afecteaza rectul, sigmoidul si colonul descendent.

Dozare si mod de administrare:

Oral: Adulti: curativ: 9 mg/zi timp de 8 sapt., profilactic: 6 mg/zi, inainte de micul dejun. Spray nazal: Adulti si copii peste 6 ani: initial, 200-400 mg/zi, in 1-2 prize. Doza de intretinere trebuie redusa la doza minima care controleaza simptomele.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la budesonida.

Atentionari:

Nu este recomandat in cazul crizelor terminale de astm. Poate duce la inhibarea axului ipofizo-suprarenalian si la aparitia tulburarilor de crestere la copii. Tratamentul nu trebuie intrerupt brusc. Precautii in cazul pacientilor cu tbc pulmonar, infectii pulmonare micotice si infectii virale ale tractului respirator, in cazul pacientilor care folosesc glucocorticoizi administrati sistemic din cauza atrofiei renale, pacientilor cu HTA, diabet zaharat, osteoporoza, ulcer peptic, glaucom sau cataracta.

In situatiile in care pacientii sunt supusi unei interventii chirurgicale sau altor situatii de stres, se recomanda suplimentarea pe cale sistemica cu un glucocorticoid. Varicela si pojarul pot avea o evolutie severa la pacientii tratati cu glucocorticosteroizi orali. Functia hepatica redusa poate afecta eliminarea glucocorticosteroizilor. Atentie in cazul asocierii cu: ketoconazol, cimetidina. Atentie in cazul administrarii la femei insarcinate sau in perioada de alaptare.

Reactii adverse:

Administrarea interna poate determina: efecte adverse tipice glucocorticosteroizilor sistemici, dispepsie, crampe musculare, tremor, palpitatii, nervozitate, vedere tulbure, reactii cutanate, tulburari menstruale. Dupa folosirea spray-ului pot aparea: uscaciunea mucoasei si stranut, secretie hemoragica usoara si epistaxis; reactii cutanate, rar, ulceratie a mucoasei, perforarea septului nazal.

Pret:

Frenolyn 200 mcg/doza cutie x 1 punga din polistiren/AL/PE continand 1 inhalator tip Miat-Haler este disponibil in farmacii la un pret mediu de 110 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 11 septembrie, 2011, 13:42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *