Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Gastrofait

Gastrofait

Prospect

Compozitie:

Fiecare comprimat contine 1g de Sucralfat.

Actiune:

Gastrofait-sucralfat- este o sare bazica de aluminiu a octasulfatului de sucroza, utilizata in tratamentul ulcerelor peptice. Gastrofait formeaza prin interactiune electrostatica un complex chimic cu proteinele din zona ulcerata a mucoasei (pentru care are afinitate de 6 – 7 ori mai mare decat pentru mucoasa normala) asigurand astfel o pelicula protectoare fata de actiunea acidului clorhidric, pepsinei si sarurilor biliare. Gastrofait inhiba activitatea pepsinei si a bilei prin actiune directa.

Absorbtia produsului din tractul gastro-intestinal este foarte redusa, efectul terapeutic nefiind influentat de prezenta sistemica a acestuia.Gastrofait activeaza strict local pe zona ulcerata, asigurand o aparare eficienta fata de acidul clorhidric, pepsina si bila, trei factori implicati in patogeneza ulcerului gastric si duodenal. Gastrofait actioneaza si prin cresterea productiei locale de prostaglandine: PGE2 si PGI2 cu rol in refacerea mucoasei lezate prin stimularea secretiei de mucus si bicarbonat si proliferarea locala a retelei sanguine. Ocura cu Gastrofait asigura vindecarea in 2 – 4 saptamani. In esofagita de reflux, vindecarea are loc dupa un tratament de 6 saptamani. Gastrofait poate asigura vindecarea si in cazurile de gastrita superficiala cronica. Gastrofait este util si in tratamentul ulcerelor esofagiene provocate de scleroterapie.

Indicatii:

Tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale, esofagitei de reflux, gastritei superficiale cronice.

Administrare:

2 g dimineata si 2 g seara. Daca este necesar se pot administra si preparate antiacide, dar cu cel putin 1/2 ora inainte sau dupa Gastrofait. Chiar daca in timpul tratamentului cu Gastrofait simptomatologia se amelioreaza dupa una sau doua saptamani, atat timpcat examenul radiografic sau endoscopic nu confirma vindecarea ulcerului, cura trebuie continuata pana la 4 – 8 saptamani. Profilactic, Gastrofait se va administra 1 g dimineata si 1 g seara.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la produs, insuficienta renala grava.

Precautii:

Se impun precautii in administrare in cursul sarcinii si alaptarii, desi nu s-a confirmat trecerea produsului in laptele matern si nici efecte teratogene.

Reactii adverse:

Gastrofait are putine efecte secundare, cel mai frecvent fiind constipatia, rar greata, hiposalivatie, urticarie.

Pret:

Gastrofait comprimate 1 g cutie de 5 blistere Al/PVC cu 4 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 7 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 27 august, 2011, 21:12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *