Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Gelaspon

Gelaspon

Prospect

Compozitie:

100 mg Gelaspon contine 100 mg gelatina. Alte componente: fabricat prin folosire de metanol.

Actiune:

Hemostatic pentru utilizare locala.

Indicatii:

Pentru oprirea sangerarii si tamponare in marea si mica chirurgie, urologie, neurochirurgie, obstetrica si ginecologie, stomatologie si in interventiile chirurgicale din celelalte discipline medicale.

Contraindicatii:

Plagi infectate sau inflamate. A nu se administra in cazurile de hipersensibilitate cunoscuta la componentele buretului de fibrina.

Reactii adverse:

Pot aparea tulurari ale vindecarii in cazul folosirii necorespunzatoare, in cazul implantului intr-o plaga infectata si in caz de traumatism termic in timpul tratamentului stomatologic (frezare).

Administrare:

Gelaspon este ambalat dublu ermetic. Pentru utilizarea sterila a buretelui se recomanda urmatoarele manevre:
1. Indepartarea celui de-al doilea ambalaj, prin taierea invelisului de poliester si prinderea aseptica a ambalajului din blister.
2. Se apuca din partea stanga (colt volant) folia de acoperire a ambalajului in blister cu policele si indexul si se trage spre dreapta. Buretele steril se poate lua in acest moment in conditii de asepsie.
3. Se taie cu o foarfeca sterila o bucata din buretele steril de marimea zonei sangerande si se aplica fie uscata, fie umeda pe zona respectiva, modelandu-se cu materiale sterile (comprese, penseta, spatula). Alte recomandari:
A se pastra ferit de umezeala. A se consuma repede continutul dupa deschiderea ambalajului. Buretele neintrebuintat se va arunca. Resterilizarea altereaza proprietatile de utilizare.

Pret:

Gelaspon bureti hemostatici sterili cutie 5 bucati este disponibil in farmacii la un pret mediu de 35 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 2 septembrie, 2011, 0:59

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *