Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Gelusil

Gelusil

Prospect

Indicatii si utilizari clinice:

Pentru ajutor temporar si tratamentul ulcerului duodenal si gastric, gastrita, hernie hiatala, esofagita, arsuri la stomac, precum si orice tulburari gastro-intestinale similare, in care controlul de hiperaciditate gastrica este de dorit.

Contraindicatii:

Gelusil nu trebuie administrat la pacientii care sunt grav debilitati sau care sufera de insuficienta renala, alcaloza sau hypermagnesemie.

Precautii:

Antiacidele pot interfera cu absorbtia de preparate de fier si / sau tetracicline. Nu ar trebui sa fie administrat pentru mai mult de 2 saptamani, sau daca simptomele reapar, cu exceptia cazului indicat de un medic. Nu ar trebui sa fie luate in termen de 2 ore de un alt medicament, deoarece eficacitatea altor medicamente pot fi modificate.

Simptomele si tratamentul supradozelor:

Simptome si tratament: doze masive sunt putin probabil sa produca mai mult decat o tulburare gastro-intestinala usoara.

Doze si mod de administrare:

Gelusil: 10 – 20 ml de lichid sau 2 – 4 comprimate de 4 ori pe zi, intre mese si la culcare, este necesar pentru a ameliora simptomele si de a promova recuperarea. Comprimatele trebuie mestecate. Poate fi folosit diluat cu apa pentru a face o solutie de 25% si administrata la rata de 18 picaturi pe minut ca o perfuzie continua gastrica sau duodenala pentru pacientii spitalizati.

Disponibilitate si depozitare:

Gelusil  Lichid: Fiecare 5 ml de lichid vascos, de culoare alba, cu aroma de menta lichidul contine: hidroxid de magneziu 200 mg si hidroxid de aluminiu gel uscat 200 mg (echivalent cu 153 mg hidroxid de aluminiu).

Ingrediente de umplutura: ciclamat de calciu, acid citric, aroma, metilceluloza hidroxipropil, mentol, parabeni, ulei de menta, simeticona, carboximetilceluloza de sodiu, sorbitol, apa, si guma xantan. Energie: 4,6 kJ (1,1 kcal). De sodiu: <1 mmol (0,84 mg) / 5 ml. Gluten, lactoza-,-zaharoza, sulfite-si tartrazina-free. Sticle de 350 ml.

Gelusil Comprimate: Fiecare comprimat de culoare alba, cu aroma de menta contine: hidroxid de magneziu 200 mg si hidroxid de aluminiu gel uscat 200 mg (echivalent cu 153 mg hidroxid de aluminiu). Alte ingrediente: arome, stearat de magneziu, manitol, sorbitol si zahar. Energie: 11,7 kJ (2,8 kcal). De sodiu: <1 mmol (1,1 mg). Gluten, lactoza-,-paraben, sulfite-si tartrazina-free. Cutii de 50 si 100 comprimate.
Gelusil Extra Strength: Lichid: 5 ml de culoare alba, cu aroma de menta, contine: hidroxid de magneziu 350 mg si hidroxid de aluminiu gel uscat 650 mg (echivalent cu 497 mg hidroxid de aluminiu). Ingrediente de umplutura: ciclamat de calciu, acid citric, aroma, mentol, parabeni, ulei de menta, simeticona, sorbitol si apa. Energie: 5,0 kJ (1,2 kcal). De sodiu: <1 mmol (1,4 mg) / 5 ml. Gluten, lactoza-,-zaharoza, sulfite-si tartrazina-free. Sticle de 350 ml.

Comprimate Extra Strength: Fiecare comprimat de culoare alba, cu aroma de menta contine: hidroxid de magneziu 400 mg si hidroxid de aluminiu gel uscat 400 mg (echivalent cu 306 mg hidroxid de aluminiu). Alte ingrediente: arome, stearat de magneisum, sorbitol si zahar. Energie: 14,7 kJ (3,5 kcal). De sodiu: <1 mmol (1,6 mg) / per comprimat. Gluten, lactoza-,-paraben, sulfite-si tartrazina-free. Cutii cu blistere ambalate 50 bucati.

Pret:

Gelusil este disponibil in farmacii la un pret mediu de 36 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 4 noiembrie, 2011, 11:56

2 Discutii la Gelusil

  1. CIOVEIE ILIE 19/04/2017 at 22:50

    DE UNDE POT CUMPARA GELUSIL ? AM ULCER SI NU GASESC IN FARMACII .

    Răspunde
  2. Blanita Corneliu 14/03/2016 at 18:33

    Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot procura Gelusil lac de la dumneavoastra?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *