Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Genac

Genac

Prospect

Compozitie:

Un flacon Genac a 5 ml colir, continand N-acetilcisteina 5 g, solutie apoasa tamponata ad. 100 ml. Conservant: clorura de benzalconiu 10 mg/100 ml.

Actiune:

Favorizeaza cicatrizarea ulcerelor corneene de origine traumatica. N-acetilcisteina este un inhibitor de colagenaza, enzima proteolitica secretata in cantitati importante in toate leziunile epiteliale si care provoaca degradarea fibrelor polipeptidice de colagen.

Indicatii:

In toate formele de leziuni corneene: arsuri, in special cele cu substante caustice; ulceratii lente survenite in tulburarile trofice cronicekeratite alergice cronice; keratite din sindromul ochiului uscat; keratite filamentoase; keratite din distrofia epiteliala.

Precautii:

Absenta ameliorarii simptomelor dupa 8 zile de tratament necesita un nou consult medical. Datorita prezentei clorurii de benzalconiu, se interzice purtarea lentilelor de contact pe toata durata tratamentului.

Administrare:

Instilatii in sacul conjunctival, cate o picatura de 4-5 ori/zi, in ochiul sau ochii afectati. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 8 zile.

Pret:

Genac solutie oftalmica este disponibil in farmacii la un pret mediu de 49 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 2 septembrie, 2011, 16:33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *