Prima Pagina » Articole Recomandate » Generalitati pneumonie la copii

Generalitati pneumonie la copii

Pneumonia si afectiunile tractului respirator inferior sunt unele din cele mai importante cauze de mortalitate in intreaga lume. Pneumonia este una din cele mai frecvent diagnosticate afectiuni, impreuna cu infectiile respiratorii superioare reprezentand peste jumatate din totalitatea afectiunilor de natura infectioasa diagnosticate la copil. In lume apar anual peste 150 de milioane de cazuri, la copii cu varsta mai mica de 5 ani. In prezent diagnosticul se pune in functie de imaginile radiologice, dar si de starea clinica a pacientului precum si de ce se poate ausculta la examenul fizic.

Pneumonia la copii poate ridica importante probleme, deoarece cauzele si tabloul clinic variaza foarte mult si sunt diferite de cele ale adultilor. Ele sunt in functie de varsta copilului dar si de eventualele stari patologice cu care acesta se confrunta.

Specialistii estimeaza ca cele mai multe cazuri de pneumonie apar in tarile in dezvoltare, si dintre acestea 15% sunt destul de grave, necesitand spitalizare. Infectiile respiratorii inferioare reprezinta (la nivel international) a doua cauza de deces la copiii cu varsta sub 5 ani. Mortalitatea este cu atat mai ridicata cu cat varsta pacientului este mai mica si cu cat starea sa imuna este mai afectata (status imunodeprimat). Pneumonia apare mai frecvent si are mai multe episoade pe an la copiii mici si este diagnosticata mai rar in cazul adolescentilor.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 27 noiembrie, 2019, 16:32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *