Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Gentagen

Gentagen

Prospect

Indicatii:

Preparatul Gentagen este indicat pentru tratamentul local al infectiilor cu germeni sensibili care afecteaza segmentul extern al ochiului: conjunctivita, keratita si keratoconjunctivita, ulcere corneene, blefarita si blefaroconjunctivita, dacriocistita; profilactic, in traumatisme si interventii oftalmochirurgicale; datorita spectrului larg este avantajos cand bacteriile si sensibilitatea lor sunt necunoscute.

Actiune terapeutica:

Antibiotic din grupa aminoglicozidelor, bactericid cu spectru larg.

Mod de administrare:

Instilatii in sacul conjunctival, cate 1-2 picaturi la intervale de 4 ore (la 1-2 ore in infectiile severe).

Reactii adverse:

Tratamentul indelungat favorizeaza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente (tratamentul antibacterian se schimba corespunzator sensibilitatii la germenii patogeni); uneori iritatie locala, ocazional reactii alergice.

Contraindicatii:

Alergie la gentamicina si alte aminoglicozide.

Pret:

Gentagen solutie 100 ml picaturi oftalmice are un pret aproximativ de 17 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 10 septembrie, 2011, 19:47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *