Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Genticol

Genticol

Prospect

Compozitie:

Preparatul Genticol se prezinta sub forma de solutia oftalmica– Principii active: Gentamicina sulfat: 0,500 gechivalent cu Gentamicina: 0,300 g. Excipienti: Dodecahidrat fosfatdisodic: 2,143 g; Monohidrat fosfat monosodic: 0,100 g; Clorura de banzalconiu: 0,020 g; Clorura de sodiu: 0,600 g; Apa distilata pana la:100,000 ml.

Actiune:

Genticol Sifi – solutia oftalmica si unguentul contin 0,5% Gentamicina sulfat. Gentamicina, un antibiotic produs de Micromonospora Purpurea, apartine grupului aminoglicozidelor. Este stabila si solubila in apa. Gentamicina actioneaza impotriva germenilor Gram + (Staphilococcus coagulase + si coagulase – ; Streptococcus betahaemoliticus si nonhaemoliticus; Diplococcus pneumoniae), si impotriva germenilor Gram- (Pseudomonas aeruginosa; Proteus indol + si indol – ; Escherichiacoli; Klebsiella pneumoniae; Haemophilus influenzae si Haemophilus aegyptius; Aerobacter aerogenes; Moraxella lacunata; anumite tipuri deNeisseria, inclusiv Neisseria gonorrheae). De aceea, Genticol Sifi poate fi considerat un antibiotic util in tratamentul infectiilor oculare externe si in profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Indicatii:

Genticol Sifi (solutia oftalmica si unguentul) este recomandat in tratamentul topic al infectiilor externe ale ochiului si anexelor, produse de germeni sensibili la Gentamicina: conjunctivite, keratite, keratoconjunctivite, ulcere corneene, blefarite si blefaro-conjunctivite, meibomite acute si dacriocistite, profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Administrare:

Se instileaza 1-2 picaturi, dupa sfatul medicului.

Contraindicatii:

Genticol (solutia oftalmica si unguentul) este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale.

Precautii:

Genticol  solutia oftalmica nu este injectabila. Sa nu se injecteze subconjunctival si nici sa nu se introduca direct in camera anterioara oculara. La femei in timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical. Utilizarea indelungata a antibioticelor poate produce dezvoltarea unor microorganisme rezistente la tratament, ca de exemplu fungi. Daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de tratament, sau daca se dezvolta fungi, sau daca apar iritatii sau reactii de hipersensibilitate, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. A nu se utiliza dupa 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse:

S-a constatat aparitia de iritatii de scurta durata.

Pret:

Genticol Sifi solutie oftalmica si unguent este disponibil in farmacii la un pret mediu de 62 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 31 august, 2011, 16:34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *