Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Gerovital H3

Gerovital H3

Prospect

Compozitie:

Drajeuri/Fiole a 5 ml continand: clorhidrat de procaina 100 mg; acid benzoic 6 mg; metabisulfit de potasiu 5 mg; fosfat de sodiu bibazic 0,5 mg.

Actiune:

Efectele complexe ale Gerovitalului H3 se datoreaza actiunii sale la nivelul sistemului nervos central si neurovegetativ cat si la nivel celular prin stimularea regenerarii tisulare si ameliorarea proceselor metabolice intervenind si in procesele de oxidoreducere celulara. Datorita efectului sau eutrofic mentine echilibrul proceselor corticale asigurand functionarea normala a sistemului nervos. Gerovital H3 are o actiune antiacetilcolinica, simpaticolitica, antihistaminica si antialergica, diminua excitabilitatea musculaturii striate exercitand si o actiune spasmolitica, antifibrilanta, vasodilatatoare, diuretica,lipotropa.

Indicatii:

Tratamentul profilactic si curativ al fenomenelor de imbatranire. Tratamentul tulburarilor trofice, nevrite, nevralgii, arterioscleroza centrala si periferica, boala Parkinson, spondiloze, artroze, osteoporoza, neurodermite, eczeme, alopecie, psoriazis, sclerodermie, vitiligo. Gerovital H3 mai este indicat in spasme vasculare, angina pectorala, sechele de infarct miocardic si posthemiplegice, arterite, astm bronsic.

Administrare:

Tratamentul preventiv al fenomenelor de imbatranire: oral 2 drajeuri pe zi la 2-3 ore dupa mese timp de 12 zile. Tratamentul se reia dupa o pauza de o luna. Parenteral de 3 ori pe saptamana cate o fiola intramuscular timp de 4 saptamani. Tratamentul se reia dupa o pauza de 1-2 luni. Se recomanda tratament asociat: 4 serii de injectii (3injectii pe saptamana, in total 12 fiole) pauza 30 zile dupa care urmeaza 4 serii de drajeuri (2 pe zi timp de 12 zile). Dupa 24 zile pauza se poate incepe o noua serie de tratament.
Tratamentul curativ este in general de lunga durata: cate o fiola intramuscular de 3 ori pe saptamana (12 fiole pe luna). Dupa o pauza de 10 zile se reia tratamentul.
Se pot alterna seriile de injectii cu tratamentul oral: 6 serii de injectii (dupa schema se mai sus) cu 5 serii de drajeuri la interval de 10 zile intre ele. In arterite poate fi administrat intraarterial sau concomitent intraarterial si periarterial. In artroze se poate administra intraarticular si periarticular. In boala astmatica si spasmele vasculare se poate administra cate o fiola zilnic intravenos foarte lent, 2-3 serii de cate 12 injectii cu o pauza de 7 zile intre serii. In cazurile de fenomene avansate de imbatranire se recomanda numai tratamentul parenteral.

Contraindicatii:

Sensibilitate la procaina (se va testa toleranta).

Reactii adverse:

Nu are. In cazul persoanelor sensibile la procaina pot aparea: cefalee, tremuraturi, bradicardie, agitatie motorie si psihica, reactii alergice.

Precautii:

Nu se va administra concomitent cu sulfamidele (inactivare), ezerina sau prostigmina.

Pret:

 • Gerovital H3 100 mg drajeuri 25 bucati este disponibil in farmacii la un pret mediu de 44 lei.
 • Gerovital H3 solutie injectabila cutie cu 5 fiole de 5 ml costa 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 8 noiembrie, 2019, 13:02

4 Discutii la Gerovital H3

 1. elena badiu 15/09/2015 at 07:38

  De cand am intrat in menopauza,de la 45 ani(acum am 55),am facut tratament cu gerovital H3,fiole injectabile,pana in 2006.Nu am mai putut pana anul asta sa fac din nou,finnd plecata in afara.Anul acesta am avut ocazia sa ma intorc.Mi-am adus fiole pentru 3 luni,cu pauze de 10 zile la intre cele 3 luni.Tratamentul este foarte bun.Am probleme de lipsa de calciu in oase si nu pot sa dorm.Ma simt excelent,dupa o luna de la inceperea administrarii.Daca aveti probleme cu inima,este bine sa consultati medicul.Medicamentul regenereaza organismul,deci este bun si contra caderii parului.

  Răspunde
 2. liliana 02/08/2012 at 08:39

  am facut o serie de 12 fiole cu gerovitl h3. Este nemaipomenit, ma simt alt om !Am 50 ani, lucrez 10 ore zilnic, sunt economist, nu dormeam noaptea decit 1-2 ore, eram epuizata fizic si nervos, cand suna mobilul simteam ca inebunesc ! Dupa 12 fiole sunt calma, dorm noaptea de la 22 la 7 dimineata, abia ma trezesc, viata imi pare mai frumoasa, nu mai sunt nervoasa, etc Foarte bun

  Răspunde
  • mihaela 23/07/2015 at 06:40

   Draga “liliana”
   E al doilea site pe care gasesc acest comentariu, identic.
   Nu e prea frumos din partea celor care se ocupa de reclama…

   Răspunde
 3. mihaela 27/02/2012 at 11:10

  cum ajuta gerovital h3 in caderea parului?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *