Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Gevilon

Gevilon

Prospect

Preparatul Gevilon se prezinta sub forma de comprimate filmate continand gemfibrozil 450 mg (cutie cu 100 bucati).

Actiune terapeutica:

Hipolipemiant cu efect de reducere a nivelului seric al colesterolului total si al trigliceridelor. Efectul este mai evident asupra lipoproteinelor cu densitate foarte scazuta (VLDL) si ceva mai redus asupra lipoproteinelor cu densitate mica (LDL). Se remarca o crestere a nivelului lipoproteinelor cu densitate inalta (HDL). Produsul are o buna absorbtie in tubul digestiv, nivelul plasmatic maxim realizandu-se la 2 ore dupa administrarea orala. Timpul de injumatatire plasmatica este de 1,5 ore dupa o singura doza administrata.

Indicatii:

Dislipidemii tip II A, II, IV, V, hiperlipidemie in cadrul diabetului, xantomatoza asociata hiperlipidemiei, in profilaxia ischemiei coronariene.

Mod de administrare:

Per os, in general: 1350 mg/zi in 2 prize cu 30 minute inainte de masade dimineata si seara. Doza poate varia intre 900 mg si 1500 mg.

Contraindicatii:

Disfunctii hepatice grave, in cursul sarcinii.

Precautii:

Se impun in cazul asocierii cu anticoagulante.

Reactii adverse:

Uneori apar tulburari gastro-intestinale care nu impun intreruperea tratamentului.

Pret:

Gevilon comprimate filmate cutie cu 100 bucati este disponibil in farmacii la un pret mediu de 60 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 9 septembrie, 2011, 8:40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *