Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Gluconat Feros

Gluconat Feros

Prospect

Compozitie:

Comprimate filmate ce contin 300 mg gluconat feros echivalent a 35 mg Fe2+.

Actiune terapeutica:

Corecteaza specific anemiile feriprive.

Indicatii:

Profilaxia si tratamentul anemiilor feriprive, anemii macrocitare tratate cu ciancobalamina, pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, in caz de hemoragii cronice, la donatorii de sange.

Contraindicatii:

Hemocromatoza, hemoliza cronica, talasemie, alergie sau intoleranta la fier, gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa. Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu micsoreaza absorbtia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se administreaza la intervale de minim 3 ore).

Reactii adverse:

Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree, bufeuri. Apar la doze mari si dispar pe parcursul administrarii sau la diminuarea dozelor.

Mod de administrare:

Copii peste 7 ani: 1-2 comprimate pe zi dupa mesele principale administrate in 2 prize zilnice. Adulti: 2 – 4 comprimate pe zi, dupa mesele principale, pana la normalizarea valorilor hemo-globinei sau timp indelungat (sub controlul hemoglobinei) daca bolnavul pierde sange. Tratamentul se incepe cu dozele minime, care se cresc in cateva zile pana la doza necesara. Se recomanda asocierea cu Vitamina C pentru a optimiza absorbtia fierului.

Pret:

Gluconat Feros 28 mg, 100 tablete este disponibil in farmacii la un pret mediu de 35 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 8 ianuarie, 2019, 16:26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *