Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Glutetimid

Glutetimid

Prospect

Compozitie

1 comprimat de Glutetimid contine 250 mg glutetimid.

Actiune terapeutica

Produs cu actiune sedativa (in doze mici), hipnotic in doze mari (provoaca somn linistit). Are actiune anticolinergica periferica si centrala, are proprietati inductoare enzimatice hepatice.

Indicatii

Insomnii; premedicatie in chirurgie si obstetrica.

Mod de administrare

Oral, 1-2 comprimate la culcare sau in seara dinaintea interventiei chirurgicale, eventual cu o ora inaintea acesteia.

Contraindicatii

Alergie la glutetimida, glaucom cu unghi ingust, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente.

Precautii:

Prudenta la batrani si la copii.

Sarcina si alaptare

Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate (din cauza inrudirii chimice cu talidomida) si in perioada de alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:

Se evita administrarea glutetimidului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse

Ocazional vertij la trezire, greata, voma, oscilatii tensionale, eruptii cutanate alergice; foarte rar reactii alergice severe, porfirie, discrazii sanguine (purpura, trombocitopenie, anemie aplastica, leucopenie).

Pret:

Glutetimid are un pret aproximativ de 26 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 18 februarie, 2012, 21:57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *