Prima Pagina » Medicamente » Medicamente G » Grandaxin

Grandaxin

Prospect

Actiune terapeutica:

Tofisopamul este un derivat de 2,3 benzodiazepina care difera de grupul benzodiazepinelor din punctul de vedere al structurii chimice si al proprietatilor farmacologice. S-a dovedit a fi un agent anxiolitic eficace care nu poseda efectul sedativ al benzodiazepinelor. Datorita absentei actiunii musculorelaxante este util pentru administrarea la pacientii cu afectiuni neuromusculare. Administrat in doze terapeutice, tofisopamul nu potenteaza efectul alcoolului. Nu prezinta efect cardiodepresiv. Nu s-a inregistrat dependenta nici chiar in terapia de lunga durata. Datorita proprietatilor non sedative, tofisopamul este un ideal agent anxiolitic de zi.

Indicatii:

In psihiatrie: tulburari vegetative, anxietate, lipsa de motivatie, oboseala, apatie, nevroze, depresie reactiva, neurastenie, neurastenie sexuala.
In medicina interna: pentru ameliorarea simptomelor nevrotice secundare care insotesc boli primare de diverse etiologii (angina pectorala, pseudoangina).
In ginecologie: pentru amendarea simptomelor produse de tulburarile de climacteriu, in asociere cu agenti hormonali sau in administrare unica.
In cadrul sindromului de abstinenta la alcoolici pentru a reduce simptomele vegetative si agitatia din stadiile de predelir si delir.
In neurologie: la pacientii cu miastenia gravis, miopatie, neuropatie, atrofie musculara la care este contraindicata administrarea anxioliticelor musculorelaxante.

Contraindicatii:

Psihopatii agresive. Nu se recomanda in primele trei luni de sarcina.

Reactii adverse:

Greturi, dureri epigastrice, rash, rar hiperactivitate, agresivitate care dispar de obicei odata cu scaderea dozelor. Tulburari de somn care pot fi evitate prin administrarea ultimei doze zilnice inainte de ora 17.

Mod de administrare:

Doza uzuala pentru adulti este de 1-2 tablete de 1-3 ori pe zi (50 300 mg/zi ).

Pret:

Grandaxin comprimate 50 mg cutie cu 1 flacon de 20 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 14 februarie, 2012, 4:17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *