Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Helicocin

Helicocin

Prospect

Compozitie:

1 comprimat filmat (oval) de Helicocin, contine 750 mg amoxicilina, 1 comprimat filmat (rotund) contine 500 mg metronidazol.

Indicatii:

Cu Helicocin este posibila eradicarea Helicobacter pylori din mucoasa gastrica. In consecinta, preparatul este indicat in tratamentul gastritelor cronice acutizate induse de Helicobacter pylori, in combinatie cu un agent antiulceros conventional pentru tratamentul etiologic al recurentelor ulcerului duodenal cronic sau al “bolii ulceroase”.

Administrare:

Comprimatele se administreaza pe stomacul gol sau in timpul mesei cu o cantitate suficienta de lichid. Pentru facilitarea administrarii, blisterul contine un comprimat de amoxicilina alaturat unui comprimat de metronidazol, fiind marcate cu dimineata, pranz, seara.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la metronidazol sau la amoxicilina sau la derivati de nitromidazoli si peniciline, – boli acute ale sistemului nervos central, – discrazii sanguine, consumul de alcool in timpul tratamentului, – sarcina, alaptare.

Reactii adverse:

Tract gastrointestinal: greata, diaree, inapetenta, varsaturi, constipatie; Cavitate bucala si nazala: glosita, stomatita, datorita metronidazolului poate aparea un gust metalic, neplacut, uscaciunea gurii, limba incarcata si obstructie nazala; Ficat: hepatita in cazuri rare; Reactii de hipersensibilitate: sistem nervos (riscul manifestarilor neurotoxice este crescut in cazul concentratiilor plasmatice crescute de amoxicilina, in mod particular la pacientii cu epilepsie sau meningita si in insuficienta renala, rar cefalee si oboseala in cazuri rare dupa tratament prelungit cu doze ridicate de metronidazol s-au observat tulburari ale sistemului nervos central si neuropatii periferice); Parametrii hematologici si serici: in cazuri izolate datorita amoxicilinei o usoara crestere a transaminazelor serice, datorita tratamentului cu metronidazol pot aparea neutropenie, trombocitropenie si anemie aplastica.

Pret:

Helicocin comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 33 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 23 mai, 2020, 23:41

Un comenentariu la Helicocin

  1. Lidia Popescu 26/07/2012 at 10:52

    Am avut Helicobacter pylori si am avut probleme foarte grave cu ulcerul. Am urmat de doua ori tratamentul cu Helicocin (acum vreo 6 ani) si Omeprazol, dar nu am reusit sa scap de suferinte. Intre cele doua cure cu Helicocin, la gastroscopie mi-a iesit rezultatul pozitiv si am avut dureri in continuare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *