Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Hepa Merz

Hepa Merz

Prospect

Compozitie:

Substanta activa din preparatul Hepa Merz este L- ornitina – L – aspartat 3 grame/ plic
Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, aroma de lamaie, aroma de portocale, zaharina sodica, ciclamat de sodium, Orange Yellow S (E 110), povidona, fructoza.

Indicatii:

Hepa Merz este indicat in tratamentul encefalopatiei hepatice latente sau manifeste in cadrul afectiunilor cu activitate de detoxifiere hepatica insuficienta (de exemplu in ciroza hepatica) si a complicatiilor acestora. Hepa Mert granulat stimuleaza detoxifierea amoniacului prin cresterea sintezei ureei in ciclul ureei. El ajuta la detoxifierea extrahepatica a amoniacului din tesuturi.

Administrare:

Utilizati intotdeauna Hepa Merz granulat asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur. Continutul a 1-2 plicuri de Hepa-Merz granule va fi dizolvat intr-o cantitate suficienta de lichid (de exemplu un pahar de apa, ceai, suc) iar solutia obtinuta va fi administrate oral de maxim 3 ori pe zi. Datorita experientei limitate, administrarea acestui medicament la copii nu este recomandata.

Contraindicatii:

Nu utilizati acest medicament in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la L-ornitina-L-aspartat sau la oricare dintre excipienti; insuficienta renala severa (concentratia plasmatica a creatininei de 3mg/100 ml). Pacientilor care au afectiuni ereditare rare cum ar fi intoleranta la fructoza, malabsorbtia de glucoza-galactoza sau deficit de zaharaza-izomaltaza nu trebuie sa li se administreze Hepa Merz granulat.

Precautii:

Cand medicamentul este utilizat conform instructiounilor de dozaj, pacientul primeste 1.1345 g fructoza/plic (corespunzator la 0,11 BU). Medicamentul contine colorantul Orange Yellow S (E 110) care poate determina reactii alergice. Nu sunt disponibile date referitoare la administrarea acestui medicament la copii.

Interactiuni:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusive din cele eliberate fara prescriptie medicala. Nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente.

Sarcina si alaptare:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua roice medicament. Sarcina: Nu s-a stabilit siguranta administrarii Hepamert granule in timpul sarcinii. Daca sunteti insarcinata veti lua Hepa-Merz numai daca a fost prescris de medicul dumneavoastra.
Alaptare: Nu se cunoaste daca substanta active continuta de Hepa mert granule trece in laptele matern. Daca alaptati, veti lua Hepa-Mert numai daca a fost rpescris de medicul dumneavoastra.

Conducerea vehiculeleor si folosirea utilajelor: Datorita afectiunii de baza, capacitatea de a conduce automobile si de a manui utilaje poate fi afectata in timpul tratamentului cu L-Ornitina-L- Aspartat.

Supradozare:

In caz de supradozare este necesar tratament simptomatic. Nu dublati dozele pentru a recupera doza omisa. Continuati cu doza obisnuita dupa orarul normal. Pentru informatii suplimentare privind modul de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului sau farmacistului.

Reactii adverse:

Tulburari gastro-intestinale: in cazuri rare pot apare greata, voma, dureri de cap, flatulenta si diaree. Tulburari ale sistemului nervos: in cazuri foarte rare s-au observat dureri ale extremitatilor. Aceste reactii sunt de obicei trecatoare si nu necesita intreruperea tratamentului. Tulburari cutanate si ale tesutului subcutanta: Orange Yellow S (E 110) poate determina reactii alergice. Daca vreuna din reactiile adverse devinegrava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugams a comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pret:

Hepa Merz cutie cu 30 plicuri din folie hartie/Al/PE a cate 5 g granule pentru solutie este disponibil in farmacii la un pret mediu de 180 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 16 octombrie, 2019, 8:50

2 Discutii la Hepa Merz

  1. Iancu Ecaterina 25/10/2013 at 09:45

    Produsul are efect si in cazul hepatitei B? daca da cum se administreaza?

    Răspunde
  2. florinel 15/04/2013 at 13:47

    Care este pretul medicamentului Hepa Merz fiole-10 bucati ?Va multumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *