Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Hexoraletten N

Hexoraletten N

Prospect

Compozitie:

O pastila Hexoraletten N contine diclorhidrat de clorhexidina 5 ng, benzocaina 1,5 mg si excipienti: izomalt, apa purificata, aspartam, ulei de menta, mentol si timol.

Indicatii:

Hexoraletten N se foloseste pentru reducerea temporara a numarului de bacterii din cavitatea bucala si gat, in cazul durerilor de gat, inflamatiilor cavitatii bucale si a gingiilor.

Contraindicatii:

Nu se foloseste Hexoraletten N:

  • daca suferiti de hipersensibilitate (alergie) la clorhexidina, benzocaina sau la oricare dintre excipientii medicamentului mentionati mai sus
  • daca prezentati rani la nivelul cavitatii bucale sau in gat
  • daca suferiti de o afectiune in care colinesteraza din sange este diminuata
  • la copii cu varsta sub 4 ani

Reactii adverse:

Ca si alte medicamente, Hexoraletten N poate produce efecte nedorite. Acestea sunt rare. Dupa administrare indelungata, simtul gustului poate fi afectat, sau pot aparea amorteli la nivelul limbii.

Dupa tratamentul indelungat, preparatele care contin clorhexidina pot duce la colorarea danturii, care se poate inlatura prin tratament stomatologic adecvat. De asemenea, se poate produce colorarea temporara a limbii.

Ca si alte produse medicamentoase, Hexoraletten N poate produce fenomene alergice, rareori pana la soc anafilactic. La copiii mici, benzocaina din compozitia produsului poate duce la methemoglobinemie (afectarea globulelor rosii din sange). Daca observati alte efecte decat cele mentionate mai sus, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Mod de administrare:

Doza uzuala este de o pastila de mai multe ori pe zi. La nevoie, se poate administra cate o pastila la 1-2 ore, dar nu mai mult de 8 pastile pe zi. Copii cu varsta intre 4 si 12 ani. Doza recomandata este de 4 pastile pe zi. Varstnici, persoane cu boli hepatice sau renale. Ca si la adulti. Pastila trebuie lasata sa se topeasca lent in gura. Tratamentul trebuie inceput cat mai repede posibil de la primele semne de boala si trebuie continuat cateva zile de la disparitia acestora, ca masura preventiva. Daca aveti impresia ca efectul produsului Hexoraletten N este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina si alaptarea:

Hexoraletten N poate fi folosit in timpul sarcinii. Intrebati medicul sau farmacistul inainte de a lua orice medicament. Hexoraletten N poate fi folosit in timpul alaptarii. Intrebati medicul sau farmacistul inainte de a lua orice medicament.

Pret:

Hexoraletten N comprimate cutie cu 2 blistere a cate 10 pastile are un pret aproximativ de 24 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *