Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Hidroclorotiazida

Hidroclorotiazida

Prospect

Preparatul Hidroclorotiazida se prezinta sub forma de comprimate cu 50 sau 25 mg hidroclorotiazida.

Actiune terapeutica:

Diuretic din grupa tiazide, cu efect de intensitate medie, durata de actiune medie (6-12 ore). Antihipertensiv. Antidiuretic la bolnavi cu diabet insipid hipofizar si nefrogen.

Indicatii:

Toate tipurile de edeme (din insuficienta cardiaca, nefroze, ciroza hepatica, cord pulmonar cronic, carentiale, terapeutice). Hipertensiune arteriala. Diabet insipid. Adjuvant in hipercalciuria idiopatica si in litiaza urinara oxalica.

Contraindicatii:

Insuficienta renala avansata, hipopotasemie, alcaloza, sarcina. Precautii in diabet zaharat, hiperuricemie, ciroza.

Efecte adverse:

Greturi, vome, gastralgii, diaree, constipatie, colecistita, anorexie, pancreatita. Cefalee, astenie, parestezii, leucopenie. Eritem, purpura. Hiperglicemie, hiperuricemie, hiperlipemie.

Mod de administrare:

Diuretic, initial 50-100 mg pe zi, de preferat intr-o singura priza, dimineata. Intretinere, 25-50 mg de 2-3 ori pe saptamana. Antihipertensiv, 25-100 mg pe zi, singur sau in asociere. Intretinere, 25-50 mg de 2-3 ori pe saptamana. Diabet insipid 50-100 mg/zi.

Pret:

Hidroclorotiazida 25 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 18 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 26 aprilie, 2012, 16:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *