Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Hidroxizin

Hidroxizin

Prospect

Compozitie:

Hidroxizin se prezinta sub forma de drajeuri continand 25 mg clorhidrat de hidroxizin.

Actiune:

Tranchilizant cu spectru larg si actiune rapida, miorelaxant, antiemetic, antihistaminic, slab anticolinergic.

Indicatii:

Stari de anxietate, stari de agitatie psihomotorie, nevroze, psihoze, tulburari de somn, alcoolism (inclusiv sindromul de abstinenta), distonii neurovegetative, preclimax si climax, preanestezie in interventiile operatorii, boli somatice cu stari de voma, urticarie, prurit si dermatite alergice cu componenta psihoafectiva, sindrom Meniere.

Contraindicatii:

Alergie la hidroxizin, primul trimestru de sarcina, perioada de alaptare. Se va evita consumul bauturilor alcoolice (se potenteaza reciproc). Prudenta la bolnavi cu insuficienta renala, cu glaucom cu unghi inchis, la cei tratati cu deprimante centrale si la anticoagulante cumarinice (efectul acestora este potentat). Nu se va prescrie in ambulator la bolnavii a caror profesiune impune performante psihomotorii (conducatori auto, dispeceri). De asemenea, se va administra cu prudenta datorita interactiunilor in asociere cu analgezicele opioide. Solutia este incompatibila cu tiopentalul si cu solutiile cu pH alcalin. De aceea, nu se vor amesteca in aceeasi seringa. Solutia injectabila nu se administreaza subcutanat sau intraarterial.

Reactii adverse:

In general bine suportat, chiar la folosirea indelungata, poate provoca rareori somnolenta. Supradozarea poate avea drept efect tremor, uscaciunea gurii, convulsii.

Administrare:

Adulti si copii peste 10 ani: oral – 2-4 drajeuri pe zi ( 50-100 mg), intramuscular profund – 1/2-2 fiole pe zi (50-200 mg), intravenos foarte lent – 1/2-2 fiole, diluat in solutie salina izotona. Copii peste 1 an: 1 mg/kg corp/zi; injectarea se va face numai in cazurile de urgenta si in pregatirea preoperatorie.

Pret:

Hidroxizin drajeuri continand 25 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 18 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 5 iulie, 2020, 7:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *