Prima Pagina » Sanatate A-Z » Dermatologie » Histamina

Histamina

Substanta depozitata mai ales la nivelul gra­nulelor mastocitare. La mamifere se gases­te in cele mai mari concentratii la nivelul: pielii, plamanului si mucoasei gastro-intes­tinale.

Degranularea mastocitara, provocata in special ca urmare a unei reactii anigen­anticorp, duce la eliberarea masiva de his­tamina, cu efecte pe sistemul cardiovascu­lar, pe musculatura neteda extravasculara si pe glandele exocrine. Histamina produce la nivel vascular dilatarea arteriolelor si cresterea permeabilitatii capilare (pana la soc circula­tor); la nivel cutanat produce eritem, edem, prurit intens.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 10 aprilie, 2012, 20:00

Un comenentariu la Histamina

  1. lazar maria 12/03/2013 at 18:01

    de aprox.15ani sufar de rinita pseudoalergica,diagnosticata dupa mai multe seturi de analize ale singelui, teste cutanate.Ma infund la;praf,fum,pene,detergenti—–la una din analize ale singelui ,mi-a iesit;anticorpi anti-vas prezenti,va rog sa- mi explicati ce inseamna.Am facut tratamente alopate si homeopatice la cei mai renumiti medici dar,in zadar,starea mea nu s-a ameliorat.Medicii mi-au spus ca am exces de histamiana.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *